Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κόλπα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ, όλα τα καλά και φιλολαϊκά της μέτρα αυτή η κυβέρνηση θα τα πάρει μετά τις ευρωεκλογές! Πριν, δυστυχώς, δεν ευκολύνεται να κάνει τίποτε!

Μετά θα διορίσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου, όπως μας λέει, μετά θα καταργήσει παρακρατήσεις σε βάρος των συνταξιούχων, μετά θα ρυθμίσει το θέμα των πανωτοκιών. Ολα μετά...

Μόνο που - ως γνωστόν - «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» και ας ακρωτηριαστούν όσες φορές θέλουν οι γνωστοί «κοψοχέρηδες».

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ δε βάζουν μυαλό με τίποτε! Δε φτάνει που εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με τη στάση τους στο Κυπριακό, μιλάνε κι από πάνω και μάλιστα επιθετικά. Οπου σταθούν κι όπου βρεθούν καταγγέλλουν όσους δεν αναγνωρίζουν την υπευθυνότητά τους.

Αντί να ακολουθήσουν πιστά τη λογική της «πάπιας» (δηλαδή να «κάνουν την πάπια», όπως κάνει ο Συνασπισμός, που συνταυτίστηκε με τη λογική τους), θέλουν και τα ρέστα.

Αλλά τι να πει κανείς όταν ο αρχηγός τους, ο Γιώργος Παπανδρέου, τώρα διαβλέπει διχοτόμηση της Κύπρου και μάλιστα στο επόμενο διάστημα. Στο «σχέδιο Ανάν», που «έβγαζε μάτι» η επιβαλλόμενη ευρωδιχοτόμηση, του ήταν αδύνατο να τη διακρίνει.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ στο μεταξυ, έκλεισε το «μαγαζί» του ο Αλβάρο Ντε Σότο και άνοιξε άλλο ο Γκίντερ Φερχόιγκεν. Μόνο που αυτός προτιμά τα Κατεχόμενα, προκειμένου να «διασφαλίσει την ομαλή ροή των κοινοτικών κονδυλίων», όπως λέει.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, οποίος ελέγχει το χρήμα, ελέγχει τα πάντα και η ΕΕ δε δυσαρεστείται καθόλου όταν έχει τα πράγματα υπό τον απόλυτο και διαιρετικό έλεγχό της.

Εχουμε άλλωστε πείρα στο παρελθόν για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τέτοια ευρωκονδύλια στην πρώην Γιουγκοσλαβία και σε άλλες περιοχές της Βαλκανικής: Προκειμένου να ελεγχθούν οι πολιτικές εξελίξεις και η κοινή γνώμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ