Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ εναντίον... ΔΗΚΚΙ

Το ΔΗΚΚΙ παρότι επισήμως έχει αναστείλει τη λειτουργία του, εν τούτοις φαίνεται πως... λειτουργεί όταν πρόκειται να απαντήσει σε όσα από τα στελέχη του θέλουν να συνεχίσουν να δρουν σαν ΔΗΚΚΙ. Ετσι χτες από το «Γραφείο Τύπου του υπό αναστολή ΔΗΚΚΙ», εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται πως «όλα αυτά που αναφέρονται στα διάφορα δημοσιεύματα, περί αποφάσεων της "πλειοψηφίας" της ΚΠΕ ΔΗΚΚΙ είναι αστειότητες και μόνο έτσι μπορούν να εκληφθούν.

Το ΔΗΚΚΙ, όπως είναι γνωστό, ανέστειλε τη λειτουργία του και ουσιαστικά και τυπικά, με δήλωση στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ολα αυτά που διοχετεύονται από κάποιους - παρά το γεγονός ότι σχετική αίτησή τους για προσωρινή διάταξη, απορρίφθηκε από τον αρμόδιο δικαστή του Πρωτοδικείου Αθηνών - είναι αντίθετα και στις πολιτικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων αλλά και προς τον νόμο.

Είναι αντίθετα, επίσης, και με την αλήθεια, η οποία παραποιείται βάναυσα, αφού ουδέποτε συνεκλήθη και συνεδρίασε η Κ.Π.Ε. ΔΗΚΚΙ, για τη συνεδρίαση της οποίας, απαιτείται η ζώσα απαρτία 80 τουλάχιστον τακτικών μελών της. Επίσης, ουδέποτε έχει παραιτηθεί οποιοδήποτε μέλος της Π.Γ. και συνεπώς πρόκειται για συνειδητή παραπληροφόρηση, η αναφορά ότι έγινε αναπλήρωσή τους, από μη έγκυρες και αντικαταστατικές "συνάξεις".

Ουδείς έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα, να καπηλεύεται τους αγώνες και την ιστορία του ΔΗΚΚΙ, που αποτελούν παρακαταθήκη της ιστορίας του Λαϊκού Κινήματος στην Ελλάδα», ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους.

Αργά το βράδυ η Πολιτική Γραμματεία του ΔΗΚΚΙ απάντησε στο «γραφείο Τύπου του υπό αναστολή ΔΗΚΚΙ» με ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν πως «είναι ανάξια πολιτικής απάντησης, η αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης ανυπόγραφη ανακοίνωση που επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τη δράση και τη λειτουργία του ΔΗΚΚΙ.

Ο αγώνας των χιλιάδων μελών και στελεχών και οι κατηγορηματικές αποφάσεις της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ, που αποτελεί το ανώτερο όργανο του κόμματος, στις 3/4 και 25/4/2004, αλλά και η συμμετοχή του ΔΗΚΚΙ στις Ευρωεκλογές αποδεικνύουν πως το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, το ΔΗΚΚΙ, συνεχίζει δυναμικά, και σύντομα οι ανυπόγραφοι θα δουν μετά λύπης τις σημαντικές επιτυχίες του κόμματος στην πολιτική σκηνή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ