Κυριακή 9 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το... φάντασμα

Μια και πάλι ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε το ΚΚΕ, για απομονωτισμό και περιχαράκωση, με αφορμή το υπό ίδρυση «κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς», του αφιερώνουμε το παρακάτω απόσπασμα, από σχετικό άρθρο, που δημοσιεύτηκε στη γερμανική εφημερίδα «Junge Welt», στις 18 Απρίλη και με τίτλο «Σοσιαλιστικός Σουρεαλισμός»:

«Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη - το φάντασμα ενός Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος. Ομως οι αντιδραστικές δυνάμεις της ηπείρου δε χρειάζεται να ανησυχήσουν. Γιατί το Κόμμα αυτό, που πρόκειται να ιδρυθεί στις 8 Μάη στη Ρώμη γεννιέται σαν δημιούργημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενσωματωμένο στο γραφειοκρατικό - συγκεντρωτικό πλαίσιό της, εξαρτημένο από τις χρηματοδοτήσεις της - 8,2 εκατομμύρια ευρώ χαμογελάνε δελεαστικά - και αναγκαστικά προσδεμένο στον κώδικα αξιών της(!)

Ενα Κόμμα της ΕΕ δεν μπορεί να είναι Κόμμα ενάντια στην ΕΕ. Το αριστερό ευρωενωσιακό κόμμα αποτελεί ένα γραφειοκρατικό εγχείρημα από τα πάνω, που δε στηρίζεται στη γενίκευση των εθνικών και διεθνικών εμπειριών της ταξικής πάλης, ένα κόμμα χωρίς πρακτική αξία, που η μοναδική του προϋπόθεση είναι ο ίδιος του ο εαυτός και η βούληση μιας προϊστάμενης γραφειοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ