Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η «ύπαρξη» του ΣΥΝ

Σε καθημερινή πλέον βάση εξελίσσεται η τακτική του κ. Κωνσταντόπουλου να επιτίθεται ενάντια στο ΚΚΕ. Οι δυσκολίες που περνάει ο ΣΥΝ είναι μάλλον σοβαρές. Ετσι, στην Κουμουνδούρου, φαίνεται, πιστεύουν ότι ένας τρόπος για να υπάρχουν είναι η ακατάσχετη αντι-ΚΚΕ-δολογία.

*

Εντούτοις πάει καιρός από τότε που κατέπεσαν και τα τελευταία προσχήματα για το ρόλο του ΣΥΝ στην πολιτική ζωή. Αν μέχρι το Μάρτη υποδυόταν το «αριστερό» κόμμα, αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές αποδείχτηκε - και ομολογημένα πλέον - ότι αποτελεί, στην καλύτερη περίπτωση, ένα δήθεν «αριστερό» ανάχωμα απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα. Και, ως συνήθως, τα «αριστερά» αναχώματα ένα βασικό σκοπό υπηρετούν: Την προσπάθεια για περιορισμό της επιρροής των κομμουνιστών στα λαϊκά στρώματα.

*

Αλλωστε, είναι πολύ νωπή εκείνη η δήλωση του κ. Πιτσιόρλα (πρόκειται για το «δεξί χέρι» του κ. Κωνσταντόπουλου) αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές: Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΝ, τότε υπήρχε ο κίνδυνος το ΚΚΕ να φτάσει το 7% (!), είχε πει τότε. Το ίδιο ακριβώς λέει (και κάνει) ο αρχηγός του και τώρα, ενόψει ευρωεκλογών. Απλώς, το λέει με άλλα λόγια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ