Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΤΡΑ
Ανυπόταχτα μπροστά με το ΚΚΕ!

Απειθαρχία τώρα, νίκη αύριο. Οι λαοί δε θα τρώνε για πάντα κουτόχορτο. Απαντήστε τώρα σ' όσους σπέρνουν την ηττοπάθεια και καλλιεργούν την υποταγή. Με το ΚΚΕ και στο κίνημα και στην κάλπη. Για να χτίσουμε τη λαϊκή συμμαχία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.

Το κάλεσμα απευθύνθηκε ευθέως, καταμεσής μιας ανυπόταχτης πόλης, μιας πόλης που η εργατική της τάξη χτυπήθηκε άγρια από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, μιας πόλης που το λαό της τον χάιδεψαν πολύ στα αυτιά διάφοροι «δημοκράτες», ώσπου να τον γονατίσουν τέλεια και έτσι καθημαγμένο να τον σέρνουν ακόμα χειροκροτητή στις φιέστες τους.

Χτες, όμως, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, το αγωνιζόμενο κομμάτι αυτού του λαού, τα πρωτοπόρα τμήματά του, ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του ΚΚΕ και γέμισε την πλατεία «Τριών Συμμάχων». Αυτοί που έχουν νιώσει στο πετσί τους τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών πολιτικών, αλλά κι αυτοί που ενώ ψήφισαν άλλα κόμματα στις εθνικές εκλογές, δεν έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο διάβολο και ψάχνουν να βρουν τρόπο να δώσουν διέξοδο στην απογοήτευσή τους.

Σ' όλους αυτούς απευθύνθηκε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κεντρική ομιλήτρια στη συγκέντρωση. «Τους λέμε: Ο δρόμος της ανάτασης είναι ο αγώνας, καθημερινά στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, παντού, και στην κάλπη μαζί με το ΚΚΕ. Καμία πίστωση να μη δώσουν στη ΝΔ. Είναι το ένα από τα δύο κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, θα πέσει ακάθεκτη πάνω στα λαϊκά δικαιώματα. Καμιά συμπάθεια πια και για το ΠΑΣΟΚ. Είναι απόλυτα υπεύθυνο για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, έχει εγκαταλείψει ό,τι προοδευτικό. Εχει τελειώσει! Ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζοντας το νέο κόμμα του κλοτσάει ήδη όσους στη δεκαετία του '80 πάλεψαν μαζί μας ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και από κοντά το «αριστερό αλληλούια» ο ΣΥΝ, υπερασπίζονται την ΕΕ του κεφαλαίου. Λένε ψέματα όταν μιλούν για αντίβαρο στις ΗΠΑ. Οταν ακούτε για την ΕΕ να σκέφτεστε: Ποιος ενάντια σε ποιον; Δεν υπάρχουν ενιαία συμφέροντα.

Το ΚΚΕ θα επιμένει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα. Γνωρίζουμε ότι στις 13 Ιούνη γίνεται μία μεγάλη αναμέτρηση. Κι έχει μεγάλη σημασία να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ. Καθένας πλέον έχει ευθύνη για το τι και ποιον ψηφίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ