Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Στις 9.00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους

Από παλαιότερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
Από παλαιότερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
Κορυφαίο σταθμό της δράσης των Κομουνιστών της Θεσσαλονίκης στο δρόμο για τις ευρωεκλογές αποτελεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος αύριο, Κυριακή, 6 του Ιούνη, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, στην οποία θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσουν ο Χασάν Σάρφο, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας και ο Φόσκο Τζιανίνι, διευθυντής της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης Ιταλίας «Λ' Ερνέστο».

Τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ δίνουν τη μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της συγκέντρωσης, παράλληλα με τη μάχη του ψηφοδελτίου που εντείνεται. Για να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε επαγγελματοβιοτέχνη, σε κάθε φτωχομεσαίο αγρότη της υπαίθρου και στη νεολαία το μήνυμα της ανυπάκοης, απείθαρχης ψήφου, της ψήφου στο ΚΚΕ στις 13 του Ιούνη.

Με την προεκλογική της δουλιά όλο το προηγούμενο διάστημα η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ επιχείρησε να αποκαλύψει στους εργαζόμενους και το λαό της πόλης τον πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ. Να αναδείξει τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά της Ενωσης του κεφαλαίου και τα χειρότερα που έρχονται για την εργατική τάξη και τη νεολαία στα πλαίσια του δημαγωγικού οράματος της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Με δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και στις πλατείες και τα καφενεία της υπαίθρου. Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, στα μεγάλα εργοστάσια και τα καταστήματα της πόλης, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έχοντας στο πλευρό τους τους αγωνιστές που ένωσαν τα βήματά τους με εκείνα του Κόμματος, συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα καθημερινά τους προβλήματα. Και ανέδειξαν την ανάγκη σ' αυτές τις εκλογές, η ΕΕ των ιμπεριαλιστών και τα κόμματα της ευρω-υποταγής να πάρουν την απάντησή τους. Με την ενίσχυση του ΚΚΕ, της μοναδικής πολιτικής δύναμης που με συνέπεια υπερασπίστηκε τα λαϊκά συμφέροντα όλα αυτά τα χρόνια, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή την αντίθεσή του στην ΕΕ και προειδοποιώντας για τα δεινά που περίμεναν τα λαϊκά εργατικά στρώματα από την επέλαση της πολιτικής των μονοπωλίων.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι εβδομάδα μάχης για το ψηφοδέλτιο. Για να μη χαθεί ούτε ώρα στην προσπάθεια να μπει στο σπίτι κάθε εργατοοικογένειας το κάλεσμα αντίστασης του ΚΚΕ. Μπροστά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προετοιμάζουν την πανεξόρμηση με τον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», ενώ η οργανωμένη κάθοδος στην πλατεία Αριστοτέλους σχεδιάζεται με τις προσυγκεντρώσεις που έχουν οριστεί στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης), στο Αγαλμα Βενιζέλου και την πλατεία ΧΑΝΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (2012-04-28 00:00:00.0)
Την Τετάρτη στις 8 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως (2007-09-09 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στη μάχη (2007-08-24 00:00:00.0)
Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις (2004-06-03 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για τις επόμενες μεγάλες συγκεντρώσεις (2004-02-28 00:00:00.0)
Πλημμύρισε από κόκκινο χρώμα η πλατεία (1999-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ