Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Στόχος η επανένωση του νησιού

Η επανένωση της Κύπρου εξακολουθεί να αποτελεί τον κοινό στόχο Αθήνας και Λευκωσίας, δήλωσαν, χτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίοι συναντήθηκαν για να αποτιμήσουν το περιεχόμενο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ. Για την έκθεση του Κ. Ανάν καθώς και για την προώθηση του Κυπριακού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συζήτησαν, χτες, επίσης, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε πως έγινε συζήτηση για τους τρόπους που θα μπορούσαν, μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες Ευρωπαίων αρχηγών κομμάτων για να υπάρξει ενθάρρυνση προς μια ενδεχόμενη πρωτοβουλία, που θα δημιουργήσει και πάλι κινητικότητα στο Κυπριακό. Σχολιάζοντας την έκθεση Ανάν, ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι αποτελεί δυσάρεστο γεγονός ο καταλογισμός - για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια - ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Εκτίμησε δε ότι αυτό θα έχει δυσμενείς συνέπειες, αφού η Τουρκία θα προσπαθήσει να το αξιοποιήσει στο έπακρο και οι Τουρκοκύπριοι θα ζητήσουν αναβάθμιση του καθεστώτος, όπως υποδεικνύει και ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Συνάντηση Μολυβιάτη - Ιακώβου

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, όπως δήλωσαν οι ίδιοι μετά τη συνάντησή τους στους δημοσιογράφους, ότι θα χρειαστεί «κάποιος χρόνος, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Τόσο ο Π. Μολυβιάτης όσο και ο Γ. Ιακώβου έκαναν λόγο για την ανάγκη να προηγηθεί μια περίοδος μελέτης και επανεξέτασης των εξελίξεων. «Δεν υπάρχουν στιγμιαίες λύσεις. Μετά τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο ορισμένα κόμματα έχουν υποστεί κρίσεις. Είναι σίγουρο ότι χρειάζεται χρόνος, για να καθίσουμε και πάλι να ξαναδούμε τα πράγματα με μια καινούρια προσέγγιση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ