Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «Ρ» ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Προάγγελος νέων επεμβάσεων και πολέμων

Ο αντιστράτηγος ε.α. Δ. Αλευρομάγειρος και ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Αντ. Κακαράς σχολιάζουν την αποκάλυψη του «Ρ» περί δημιουργίας «Δεξαμενής Ειδικών Εμπειρογνωμόνων» του ΝΑΤΟ

Δύο απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων σε δηλώσεις τους προς τον «Ρ» σχολιάζουν την προχτεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας μας περί συγκρότησης ΝΑΤΟικού μηχανισμού «Ειδικών Εμπειρογνωμόνων».

Ο Δ. Αλευρομάγειρος, αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολιτικοστρατιωτικούς μηχανισμούς ξένους προς τις αρχές του δικαίου και της ηθικής» και επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Το έγγραφο το οποίο δημοσιεύει ο "Ριζοσπάστης" της 03/06/2004 και το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση είναι τελείως έξω από τις αρχές του δικαίου και της ηθικής.

Η Ελλάδα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ σε μια εποχή κατά την οποία, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, ευρίσκετο σε αδύνατη θέση και η τότε ΝΑΤΟική συμμαχία τής "προσέφερε ασφάλεια" στην ψυχροπολεμική σύγκρουση των δυο συνασπισμών. Δεν είναι του παρόντος να αναπτύξουμε το "κέρδος" από την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟικής εμπνεύσεως (ή, τουλάχιστον, ανοχής, για τους δύσπιστους) πραξικόπημα του 1967, το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και η εν συνεχεία βάρβαρη εισβολή και - μέχρι σήμερα - κατοχή της μισής Κύπρου είναι αδιάψευστος μάρτυρας των "ωφελημάτων" της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1974 ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος και αρχηγός της συντηρητικής παράταξης, Κ. Καραμανλής, έφθασε στο σημείο ενώπιον του αποτελέσματος της προδοσίας της Κύπρου να αποσύρει την Ελλάδα από το στρατιωτικό μέρος του ΝΑΤΟ.

Σήμερα όμως και μετά την πτώση του διπολισμού και την πλήρη αμφισβήτηση της αναγκαιότητας ύπαρξης του ΝΑΤΟ, ιδία με το νέο δόγμα όπου και "ντε γιούρε" υπηρετεί τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα (τα γεγονότα του Κόσσοβου, του Αφγανιστάν και του Ιράκ αδιάψευστος μάρτυρας), ενέργειες σαν αυτές που περιγράφονται στο έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα σας είναι τελείως έξω και από το ίδιο το σύμφωνο της "Ατλαντικής Συμμαχίας", του ΝΑΤΟ, και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φέρει το θέμα στη Βουλή για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η χώρα μας, οι οποίες - κατά τη γνώμη μας - είναι και εκτός της συνταγματικής επιταγής».

Οι λαοί δε συμπράττουν

Ο Α. Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α., μέλος της ΚΕΘΑ (Κίνηση για την Εθνική Αμυνα), επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Το ΝΑΤΟ πρώτα ήταν αμυντική συμμαχία (έτσι έλεγαν). Μετά το 1999 έγινε "Πολιτικοστρατιωτικός Οργανισμός" με αποστολές σε ολόκληρη την υδρόγειο για επιβολή της ειρήνης ακόμα και με προληπτικούς πολέμους.

Ο στρατιωτικός μηχανισμός αυτής της "συμμαχίας" υπάρχει και είναι άριστα οργανωμένος. Αυξάνεται μάλιστα με την προσθήκη κάθε λίγο και από μιας φέτας χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Ωστε να καλύψει και όλες τις χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας. Οι νέες όμως αποστολές του ΝΑΤΟ χρειάζονται και το πολιτικό τμήμα με ανάλογη στελέχωση, εκπαίδευση, υποδομή και οργάνωση. Ετσι ώστε να "δένει" απόλυτα με τον μηχανισμό κρούσης, που είναι το ένοπλο μέρος.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η οργάνωση τότε, πιστεύουν αυτοί που τα σχεδιάζουν αυτά (δηλαδή ο μηχανισμός εξουσίας των ΗΠΑ) πως δε θα έχουν τις ελλείψεις και τις αδυναμίες, που παρουσιάζονται σήμερα στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Θα μπορούν δηλαδή αμέσως μετά τη στρατιωτική επέμβαση και συντριβή του αντιπάλου (που είναι οι κυβερνήσεις και οι λαοί που δε συνεργάζονται για την εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας τους) να χτίζουν το νέο καθεστώς και το κράτος όπως τους χρειάζεται. Ενώ σήμερα δυσκολεύονται οι άνθρωποι πολύ.

Γι' αυτό ετοιμάζονται οι εμπειρογνώμονες από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και κύρια σε εκείνους που ενδιαφέρουν για το χτίσιμο των κρατών που καταλαμβάνονται. Πρόκειται για τα πλέον μορφωμένα, εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και των ιδιωτικών εταιριών, οργανισμών, κλπ. όλων των χωρών του ΝΑΤΟ και των υπολοίπων της PfP (Pathership for Peace). Δηλαδή της αποκαλούμενης "Σύμπραξης για την Ειρήνη", ήτοι περισσοτέρων των σαράντα χωρών της Ευρώπης, Μεσογείου, Βορείου Αμερικής και Ασίας.

Το έγγραφο του ΝΑΤΟ και ΓΕΕΘΑ που αποκαλύφθηκε δεν ήταν δυνατόν να μείνει κρυφό, αφού κυκλοφόρησε σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού και των λοιπών οργανισμών. Εξάλλου, από τις 24 Απριλίου του 1999 είναι γνωστοί οι στόχοι, οι αποστολές, η στρατηγική αντίληψη, ο σκοπός, οι στρατηγικές προοπτικές και το σχέδιο δράσης για όλους τους "συμμάχους" μέσα και έξω από το ΝΑΤΟ. Ολα είναι νέα. Αποφασίσθηκαν στη διάσκεψη των αρχηγών των κρατών-μελών της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον. Δεν έκρυψαν απολύτως τίποτα ενώ, αντίθετα, τα πρόβαλλαν πανηγυρικά. Εκείνες τις αποφάσεις υλοποιούν με διαδικασίες που περιγράφει το έγγραφο περί "εμπειρογνωμόνων".

Ιδιαίτερη σημασία έχει το ότι αυτές οι υπερκρατικές δεσμεύσεις, διαδικασίες, σχεδιάσεις και ο συντονισμός υλοποιούνται από τον εθνικό στρατιωτικό μηχανισμό κάθε κράτους όπως ο δικός μας. Σε ένα μόνο σημείο αναφέρεται πως "...η άντληση κατά περίπτωση δυνάμεων από την εθνική δεξαμενή Ειδικών Εμπειρογνωμόνων, για συμμετοχή σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, θα γίνεται κατόπιν πολιτικής αποφάσεως...". Θα ήταν αστείο να υποστηρίξει κανείς πως αυτές οι πολιτικές αποφάσεις δε θα είναι σύμφωνες με την κεντρική απόφαση του ΝΑΤΟ. Και εκεί από πολιτικές αποφάσεις ξεκινούν οι επιχειρήσεις βομβαρδισμού και επεμβάσεων.

Λησμόνησαν μόνον ένα σημείο. Πως οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ συμφωνούν (από το 2000 έχει αρχίσει αυτή η επιχείρηση) να ετοιμαστεί και αυτό το άλλο μισό του ΝΑΤΟ, για να μπορούν εύκολα να οργανώνουν, π.χ., το κράτος του Ιράκ. Το λαό του Ιράκ, και των άλλων χωρών που έχουν στο στόχο, πώς θα τον πείσουν να γίνει υπόδουλος σε ξένους κατακτητές και ντόπιους δικούς τους προδότες; Το δικό μας λαό πώς θα τον πείσουν (εφόσον ενημερωθεί) να συμπράττει σε τέτοιες επιδρομές, καταλήψεις, σφαγή και εκμετάλλευση άλλων λαών;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ