Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Να εκφράσει ο λαός την αγανάκτησή του

Ο δολοφόνος των λαών Μπους δεν μπορεί να διαστρεβλώνει την ιστορία της ωμής αγγλοαμερικανικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ στην περίοδο του Εμφύλιου, καταγγέλλουν οι Αντιστασιακοί με αφορμή τις αντικομμουνιστικές δηλώσεις του αρχιδολοφόνου Μπους και καλούν σε καταδίκη των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) τονίζει:

«Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο για τις απαράδεχτες αντικομμουνιστικές δηλώσεις του Μπους, που μεταξύ άλλων μιλώντας για τις μεταπολεμικές εξελίξεις, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "στα χρόνια που ακολούθησαν το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, το έθνος μας αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και κινδύνους με την άνοδο του κομμουνισμού. Το 1947 κομμουνιστικές δυνάμεις διεξήγαγαν εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα και απειλούσαν την Τουρκία...".

Εμείς, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που παλέψαμε κατά της χιτλεροφασιστικής κατοχής και, σε συνέχεια, κατά της ωμής αγγλοαμερικανικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη χώρα, που αντιμετωπίσαμε τις αμερικάνικες βόμβες ναπάλμ, υπερασπιστήκαμε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις αντικομμουνιστικές δηλώσεις του Μπους και καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει με κάθε τρόπο την αγανάκτησή του.

Ο δολοφόνος των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και άλλων λαών, παλιότερα και σήμερα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά κατ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο και να βρίζει το λαό μας που έχυσε το αίμα του στα χρόνια της φασιστικής κατοχής και της αθάνατης εποποιίας του ΔΣΕ, στα χρόνια 1946 - 1949».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ