Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Προτεκτοράτο

«Οι ΗΠΑ ουσιαστικά διατηρούν την κυριαρχία και τα κέρδη της ανοικοδόμησης, ενώ παραδίδουν μια χώρα βυθισμένη στη βία, χωρίς στρατό και με κατεστραμμένη οικονομία» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

Παίρνουν έγκαιρα τα μέτρα τους

«Οι αρμόδιοι χαιρετίζουν ως ιστορικό επίτευγμα την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης. Για τον ελληνικό πληθυσμό όμως, μια άλλη ευρωπαϊκή δυναμική γίνεται πιο αισθητή αυτή τη στιγμή: Ο τομέας που ενοποιείται δραστικότερα και ταχύτερα είναι αυτός της αστυνόμευσης και της καταστολής» (ο Νίκος Παρασκευόπουλος, στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ακριβώς...

«Με την κατάρρευση των καθεστώτων στις χώρες της ανατολικής ευρώπης και τις γενικότερες ανατροπές που αυτή προκάλεσε στις διεθνείς σχέσεις, η Κύπρος έχασε τα κυριότερα ερείσματά της και αναζήτησε νέα: Η Ευρωπαϊκή Ενωση (...) η λογική της εισβολής και κατοχής εδάφους ξένου κράτους εξαιρέθηκε από τη λογική της λύσης (...) το σχέδιο Ανάν δεν έκανε παρά αυτό: Σχηματοποίησε αυτές τις λογικές και καθαγίασε τη στρατιωτική κατοχή ξένου εδάφους από την Τουρκία» (ο Βασίλης Κρεμμυδάς στα «ΝΕΑ»).

Περί αξιοπρέπειας

«Οι κότες δεν μπορούν να γίνουν ξαφνικά λιοντάρια. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Οσοι έγλειφαν τον Αντρέα, προσκυνούσαν μετά γονυκλινείς τον Σημίτη και στη συνέχεια άρχισαν τα ωσαννά για τον Γιωργάκη. Σε αυτό το κόμμα έλειψε πάντα η πολιτική και προσωπική αξιοπρέπεια» (ο Γιώργος Βελαχουτάκος στην «ΑΠΟΦΑΣΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ