Κυριακή 4 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εντάσσοντάς τις στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και του Καυκάσου, της Κεντρικής Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

Η Αλ. Παπαρήγα, με αφορμή τα σχόλια που προκάλεσε η συνέντευξη του υπουργού Αμυνας, Σπ. Σπηλιωτόπουλου, στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», όπου φέρεται να ανακοίνωσε την πρόθεση να εκχωρηθούν κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία προς όφελος της διευθέτησης των διαφορών, σημείωσε: «Εμάς δε μας πείθουν ούτε οι διαψεύσεις, ούτε τίποτα, πολύ περισσότερο που ξέρουμε ότι υπάρχει η απόφαση του Ελσίνκι, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την οποία ανέχτηκε κι, απ' ό,τι φαίνεται, σέβεται πάρα πολύ και η σημερινή κυβέρνηση, με βάση την οποία πάμε για λύση - πακέτο στις ελληνοτουρκικές διαφορές, στο πνεύμα της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Εχουμε τη συμφωνία των ανοιχτών ουρανών, την παραβίαση του FIR με τους αεροδιαδρόμους με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες κλπ. και έχουμε και τους ΝΑΤΟικούς χάρτες χωρίς σύνορα.

Επομένως, πρέπει να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις ξαναλέω, πολύ περισσότερο που η όποια διευθέτηση συνδυάζεται με εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων και με την ενεργητική πρόσκληση - συμμετοχή των δύο χωρών στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή, να δράσουν ακόμα πιο πιστά απ' ό,τι έκαναν έως τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ