Κυριακή 4 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πάλη του λαού θα σπάσει την τρομοκρατία και το χαφιεδισμό

Την πρώτη δυναμική και αποφασιστική απάντηση στα μέτρα για την «ασφάλεια» των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσε, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, ο λαός της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη

Την περασμένη Πέμπτη άρχισε και επίσημα η εφαρμογή των μέτρων για την «ασφάλεια» των Ολυμπιακών Αγώνων και έγινε ορατή η κατάσταση έντονης αστυνομοκρατίας, που θα βιώσει ο λαός της Αθήνας και των άλλων Ολυμπιακών πόλεων στο επόμενο διάστημα. Σε κανέναν πλέον δεν υπάρχει η αμφιβολία ότι η «ασφάλεια» της Ολυμπιάδας χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για αντιδραστικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία.

Το ΚΚΕ είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι οι Αγώνες θα αξιοποιηθούν για να νομιμοποιηθεί η κρατική βία και καταστολή, ότι θα βγουν απ' το συρτάρι όλοι οι αντιδημοκρατικοί νόμοι και θα ψηφιστούν νέοι, με άλλοθι τις 15 μέρες της τέλεσης. Για την πάταξη της λεγόμενης τρομοκρατίας, δηλαδή της δράσης του λαϊκού κινήματος. Γιατί, στην πραγματικότητα, οι αντιδραστικές αλλαγές στη χώρα μας θα γίνονταν ανεξάρτητα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς αυτές εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Νέας Τάξης και της πλουτοκρατίας.

Ομως, δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση της εργατικής τάξης και του λαού. Ηδη, από την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων, ο λαός της Αθήνας έδωσε την πρώτη δυναμική και αποφασιστική απάντηση στην αστυνομοκρατία και το χαφιεδισμό, στην εντεινόμενη επίθεση κατά των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, έγιναν την Πέμπτη στις 8 μ.μ. συγκεντρώσεις σε εννιά διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

Στην Ομόνοια, κάτω από τα συνθήματα των διαδηλωτών, η κάμερα μπροστά στο πολυκατάστημα «Χόντος» κουκουλώθηκε με μια σακούλα. «Φίμωτρο» στην τρομοκρατία, στο χαφιεδισμό, στην παρακολούθηση. «Ετσι θα καταργήσουμε τις κάμερες, έτσι θα τσακίσουμε τους "τρομονόμους", τις κάμερες παρακολούθησης», ακουγόταν από τα μεγάφωνα.


Στο Περιστέρι, η κάμερα στη συμβολή των οδών Θηβών και Πελασγίας έπαψε να παρακολουθεί! Το «μάτι» της τυφλώθηκε με μπογιά.

«ΧΑΦΙΕΣ» γράφει από χτες βράδυ η κολόνα, η οποία στηρίζει την κάμερα στο Αιγάλεω.

Ανάλογες και οι συγκεντρώσεις στους Αμπελόκηπους, στη Φιλαδέλφεια, στη Δάφνη, στην Καλλιθέα, στο Βύρωνα και το Γαλάτσι.

Η αγωνιστική «υποδοχή» των αντιδημοκρατικών μέτρων δεν εξέπεμψε μόνο το μήνυμα καταδίκης και απόρριψής τους, αλλά και της αγωνιστικής εγρήγορσης για την παρεμπόδιση της εφαρμογής τους.

Τα μέτρα έντασης της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, οι «τρομονόμοι» και τα «ευρωεντάλματα», οι χιλιάδες κάμερες - χαφιέδες επιδιώκουν να εκφοβίσουν, αλλά και να καταστείλουν τη δράση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Επιδιώκουν να θωρακίσουν το κράτος της πλουτοκρατίας. Θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται και μετά τους Αγώνες και στόχο θα έχουν όποιους τολμούν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Αυτούς, δηλαδή, που οι «τρομονόμοι» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βαφτίζουν «τρομοκράτες», διώκοντας έτσι την πολιτική δράση. Γι' αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εφαρμογή τους στην πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ