Κυριακή 4 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η νεολαία στην πρώτη γραμμή

Η μαζική παρουσία της νεολαίας στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις της Κυριακής και της Δευτέρας πρόσθεσε παλμό και χρώμα στις κινητοποιήσεις, με τη συμμετοχή και των Ελλήνων νεολαίων κομμουνιστών που εκπροσώπησαν την ΚΝΕ στο καραβάνι της αλληλεγγύης. Τα μέλη της ΚΝΕ συμμετείχαν και στο Διεθνές Κάμπινγκ Νεολαίας που διοργάνωσε από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας στην περιοχή Μπαχτσέκιοϊ στα προάστια της Κωνσταντινούπολης και στο οποίο, ανάμεσα στους περίπου 2.000 συμμετέχοντες, πήραν ακόμα μέρος εκπρόσωποι από την Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία, την Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Ιορδανίας και νεολαίοι του Βελγίου.

Το πλούσιο πρόγραμμα του κάμπινγκ περιλάμβανε πολύμορφες αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες καθώς και πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις για το ρόλο του ΝΑΤΟ, την Παιδεία στην ΕΕ, τη συμβολή της νεολαίας στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και το βάθεμα των σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης με τους δοκιμαζόμενους από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα λαούς. Παρεμβάσεις από την πλευρά της ΚΝΕ έκανε ο Θεόδωρος Χιώνης, μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης και γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ.

Η βραδιά της Τετάρτης ήταν αφιερωμένη στην ελληνική αποστολή, τα μέλη της οποίας, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν, απήγγειλαν στα τούρκικα και στα ελληνικά ποιήματα του Ναζίμ Χικμέτ και του Γιάννη Ρίτσου, ξεσηκώνοντας τους νεολαίους που είχαν κατακλύσει την κατασκήνωση.

Μέχρι την τελική νίκη!

Η λήξη των νεολαιίστικων εκδηλώσεων το βράδυ της Πέμπτης σηματοδότησε και το τέλος των πολύμηνων κινητοποιήσεων ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. Οι αντιδραστικές αποφάσεις του στρατιωτικού μηχανισμού Αμερικάνων και Ευρωπαίων που πάρθηκαν κεκλεισμένων των θυρών στο συνεδριακό κέντρο Λουτφί Κιρντάρ, στα πλαίσια της εντεινόμενης επιθετικότητας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και κόντρα στην αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, αποτέλεσε την άλλη πλευρά του νομίσματος στην πόλη της Κωνσταντινούπολης, το τριήμερο από 27 μέχρι και 29 Ιούνη. Η κλιμακούμενη ωστόσο αντίδραση των λαών, όπως εκφράστηκε και στις μαζικές διαδηλώσεις της τουρκικής μεγαλούπολης, αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και το λαϊκό κίνημα που ανασυντάσσεται και οργανώνει την αντεπίθεσή του. Μέχρι την τελική νίκη!


ΚΕΙΜΕΝΑ:
Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλοκαιρινές δραστηριότητες της ΚΝΕ (2004-07-29 00:00:00.0)
Αύριο διαδηλώνουμε, «περικυκλώνουμε» την Ακρόπολη (2004-07-09 00:00:00.0)
Το Σάββατο η μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα (2004-07-08 00:00:00.0)
«Εξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα» (2004-07-07 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα του κάμπινγκ της ΚΝΕ (2003-06-14 00:00:00.0)
Ανταλλαγή πλούσιας εμπειρίας και κοινές πρωτοβουλίες (2002-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ