Κυριακή 4 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ»
Αγώνας ενάντια στην εφαρμογή του

Η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση είναι μεταξύ εκείνων των κεκτημένων της εργατικής τάξης και του λαού μας που στήνεται στο απόσπασμα του «τρομονόμου», ως εκ τούτου η παρεμπόδιση της εφαρμογής του στην πράξη αποτελεί υπόθεση της εργατικής τάξης στο σύνολό της. Τα παραπάνω μεταξύ άλλων τόνισε στην εισηγητική του ομιλία στην πρόσφατη ημερίδα του ΠΑΜΕ για τον «τρομονόμο» ο Δημήτρης Αγκαβανάκης.

«Η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στήνεται στο απόσπασμα του τρομονόμου» επισήμανε ο εισηγητής, στηλιτεύοντας τη στάση των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που αρκέστηκαν σε μια απλή ανακοίνωση κι αυτή μετά από πίεση του ΠΑΜΕ, στάση που απορρέει από την πρόσδεσή τους στον ευρωενωσιακό αντιλαϊκό μονόδρομο και αποδείχνει για άλλη μια φορά ότι είναι επείγουσα η ανάγκη του παραμερισμού τους.

«Ολα τα παραπάνω - συνέχισε - συνηγορούν ότι και αυτό το ζήτημα του τρομονόμου είναι πρωτίστως υπόθεση της εργατικής τάξης και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι συνεπώς άμεσο καθήκον όλων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να αναδείξουν στην εργατική τάξη τις αντεργατικές αντιλαϊκές διαστάσεις του αλλά και να οργανώσουν την αντεπίθεση, έτσι ώστε αυτό το ακραίο τερατούργημα να μην εφαρμοστεί στην πράξη».

Ακολούθως υπογράμμισε πως «είναι πέρα για πέρα σίγουρο ότι αν αυτός ο νόμος εφαρμοστεί, τότε το συνδικαλιστικό κίνημα θα χτυπηθεί και οι εργαζόμενοι θα υποστούν βαριές συνέπειες. Η εφαρμογή του θα σημάνει σφοδρό χτύπημα σε βάρος της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης που υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα. Επομένως, το ταξικό κίνημα αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες για την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης».

Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε, «στις άμεσες προτεραιότητές μας πρέπει να είναι η οργάνωση της απειθαρχίας και της κατάργησης στην πράξη αυτού του τρομονόμου - χωροφύλακα της δικτατορίας της πολιτικής του κεφαλαίου και των βαστάζων του». Πιο συγκεκριμένα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα συγκεντρώνει την προσοχή του στους στόχους:

  • Αμεση παρέμβαση στα σωματεία και σ' όλα τα συνδικάτα, για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους και να αναπτύξουν δράση ενάντια στον «τρομονόμο». Είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η μη νομιμοποίησή του στη συνείδηση των εργαζομένων.
  • Σ' όλα τα διεκδικητικά πλαίσια πρέπει να μπαίνει το αίτημα της κατάργησης του «τρομονόμου».
  • Με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στο χέρι, με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα οργανώνουμε από την ερχόμενη Δευτέρα πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς, στους κλάδους, στις γειτονιές της Αθήνας. Σύνθημα μας: Η εργατική τάξη καταδικάζει τον «τρομονόμο» και τους εμπνευστές του. Ο «τρομονόμος» να μείνει στα χαρτιά.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη ορμή. Χρησιμοποιούμε αταλάντευτα όλες τις μορφές πάλης, παίρνοντας πρόσθετα μέτρα για την επιτυχία κάθε κινητοποίησης. Επιβάλλουμε στην πράξη το σύνθημα: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Με τον ταξικό αγώνα κάνουμε ανενεργό τον «τρομονόμο» και τις διατάξεις του.
  • Αναπτύσσουμε ισχυρό, μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης ώστε κάθε μέτρο εργοδοτικής, κυβερνητικής, κρατικής τρομοκρατίας να αντιμετωπίζεται εχθρικά, να γίνεται υπόθεση μαζικής καταδίκης και πολύμορφων κινητοποιήσεων.

«Αντιμετωπίζουμε - κατέληξε ο Δ. Αγκαβανάκης - τους φορείς της πολιτικής της καταστολής και του αυταρχισμού ως αντίπαλους των εργαζομένων, του εργατικού, λαϊκού κινήματος. Μέσα στη δράση δυναμώνουμε τον ταξικό πόλο, δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, που είναι όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης στον αγώνα της με το κεφάλαιο, τους πολιτικούς του εκπροσώπους και τις αντιλαϊκές πολιτικές τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ