Κυριακή 23 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανοιχτή ομολογία

«Απέναντι σε αυτούς τους νέους κινδύνους (σ.σ. εθνικιστικές, τοπικές, περιφερειακές κρίσεις, λαθρομετανάστευση, όπλα μαζικής καταστροφής, κλπ.) έχουμε μια καινούρια εξέλιξη, όπου οι ευρωατλαντικές χώρες, οι ευρωατλαντικές δυνάμεις, συμφωνούν στην ανάδειξη του ΝΑΤΟ, πλέον, σε αυτή τη νέα μορφή συλλογικού θεσμού ασφάλειας». Αυτά είπε, τις προάλλες, ο Α. Τσοχατζόπουλος σε δημόσια ομιλία του στο συνέδριο του περιοδικού «Economist» και είναι η πρώτη φορά, που τόσο καθαρά και επίσημα, Ελληνας υπουργός ομολογεί ανοιχτά τη μετατροπή του ΝΑΤΟ σε παγκόσμια δύναμη καταστολής και χειραγώγησης των λαών, σ' έναν παγκόσμιο χωροφύλακα της «νέας τάξης» και όσων συμφερόντων αυτή υπηρετεί.

Οσο, για τα προσχήματα των «νέων κινδύνων» θα του απαντήσουμε, με όσα είπε μερικές μέρες πριν ο διάσημος, Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ, στη Θεσσαλονίκη: «Στο τέλος του περασμένου χρόνου, ο Πρόεδρος Κλίντον είπε "Εμείς οι Αμερικανοί προσφέραμε στον κόσμο την ελευθερία". Αναμφίβολα κι άλλη παρόμοια γλώσσα θα χρησιμοποιηθεί φέτος, κι άλλες "ηθικές προσβολές", κι άλλες "ανθρωπιστικές παρεμβάσεις" κι άλλα ψέματα κι άλλες βόμβες κι άλλη καταστροφή κι άλλη κονιορτοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων. Τέτοιου είδους ελευθερία προσφέρουν...

Αντιμετωπίζουμε μια τεράστια, βάναυση, μοχθηρή μηχανή. Τη μηχανή αυτή πρέπει να την αναγνωρίσουμε γι' αυτό που είναι και να της αντισταθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ