Κυριακή 23 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης του λαού ο Μάης

Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας, θα βρεθεί και πάλι στους δρόμους του αγώνα. Για έναν ολόκληρο μήνα, σε κάθε «γωνιά» της χώρας, οι Επιτροπές Ειρήνης έχουν προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με διακήρυξή που δημοσιοποίησε στις αρχές της βδομάδας, ανακήρυξε το Μάη μήνα αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Μέσα στο Μάη και συγκεκριμένα από τις 4-14 του μήνα θα πραγματοποιηθεί το 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης, το οποίο και θα κορυφωθεί με τη Μαραθώνια Πορεία στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, η οποία θα γίνει την Κυριακή 14 του Μάη με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος. Καθ' όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου, συζητήσεις, πικετοφορίες μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις, θα λάβουν χώρα τόσο στις συνοικίες της Αθήνας όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια της Ελλάδας. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ, ήδη τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης έρχονται σε καθημερινή βάση επαφή με τον κόσμο, ανταλλάσσουν απόψεις και προβληματισμούς.

Στο κείμενο της διακήρυξή της, η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλο το ελληνικό λαό να εντείνει τους αγώνες του και να συσπειρωθεί στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται: «Καλούμε όλους εκείνους που ανεξάρτητα από την πολιτική επιλογή που έκαναν και που αντιλαμβάνονται το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσει η "παγκοσμιοποίηση" του τρόμου και της βαρβαρότητας της Νέας Τάξης, να συμπορευτούν στον κοινό αγώνα για την απόκρουση σήμερα και την ανατροπή αύριο του ευρωατλαντικού φασισμού».

Υπάρχει προοπτική

Εξάλλου, στην Αθήνα, στις 10-14 του Μάη, θα λάβει χώρα το Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φιλειρηνικών κινημάτων από όλες τις ηπείρους. Στόχος του συνεδρίου ο συντονισμός του αγώνα τους κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Μια συγκέντρωση στην περιοχή των Βαλκανίων που σήμερα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Η θεματολογία του συνεδρίου, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα συζητηθούν ζητήματα όπως ο αφοπλισμός, η ειρήνη και η ανάπτυξη, ο πολιτισμός της ειρήνης καθώς και η νέα τάξη πραγμάτων ειρήνης και ασφάλειας. Αλλά και επιμέρους θέματα που αφορούν τις παραπάνω κεντρικές ενότητες.

Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ οι σύνεδροι θα φτάσουν τους 500 και μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή αντιπροσωπείες από 44 χώρες. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα θα έρθουν αντιπροσωπείες από της εξής χώρες: Αυστρία, Μπαγκλαντές, Βέλγιο, Κίνα, Κούβα, Ακτή Ελεφαντοστού, Κύπρο, Δομινικανική Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Αίγυπτο, Νησιά Φίτζι, Γαλλία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Γκάμπια, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Καναδάς, Κένυα, Κονγκό, Νότια Κορέα, Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας, Μαλί, Μαυρίκιο, Μεξικό, Νεπάλ, Νιγηρία, Παλαιστίνη, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σενεγάλη, Ισπανία, Σουηδία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Βολιβία, Παναμά, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Πέμπτη αρχίζει το Συνέδριο του ΠΣΕ (2004-05-04 00:00:00.0)
Απόψε όλοι τραγουδάμε για την ειρήνη (2000-05-07 00:00:00.0)
Την Κυριακή η Μεγάλη Συναυλία Ειρήνης (2000-05-05 00:00:00.0)
Την Κυριακή, 7 Μάη, η Μεγάλη Συναυλία (2000-05-04 00:00:00.0)
Μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης ο Μάης (2000-04-20 00:00:00.0)
Αντεπίθεση ειρήνης (1997-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ