Κυριακή 7 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απόψε όλοι τραγουδάμε για την ειρήνη

Στις 9 το βράδυ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρέα με τον Δημήτρη Μητροπάνο και την ορχήστρα του

Σήμερα το βράδυ, στις 9,το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα «πλημμυρίσει» με νότες και στίχους αφιερωμένους στην ειρήνη. Απόψε ο Δημήτρης Μητροπάνος, με μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης, θα ανοίξει την αυλαία των κεντρικών εκδηλώσεων του 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ).

Το σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους, όσους βρεθούν εκεί, να ξαναφέρουν στο νου ιδιαίτερες στιγμές, μέσα από το μουσικό ταξίδι, με τραγούδια από το παρελθόν. Το ειδικό αφιέρωμα του Δ. Μητροπάνου σε μεγάλους συνθέτες της ελληνικής μουσικής, όπως ο Θεοδωράκης, ο Μούτσης, ο Λεοντής, ο Τόκας και άλλοι, αλλά και τα σύγχρονα τραγούδια του ερμηνευτή, που ο κόσμος έχει αγαπήσει, σίγουρα θα χαρίσουν μοναδικές μουσικές στιγμές.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Παγκρατίου βάζει πούλμαν για τη συναυλία την Κυριακή στις 7.30 μ.μ., το οποίο θα βρίσκεται στην οδό Ευτυχίδου, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης

Η συναυλία αυτή, όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ, θα σηματοδοτήσει παράλληλα και την έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κινημάτων Ειρήνης, που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 10 μέχρι τις 14 Μάη με την παρουσία 500 συνέδρων προερχομένων από φιλειρηνικές οργανώσεις και κινήματα από όλο τον κόσμο. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που θα «φιλοξενήσει» τις εργασίες του συνεδρίου, αναμένεται να αναπτυχθεί ένας πολύ πλούσιος διάλογος ανάμεσα στους συνέδρους.

Οι εμπειρίες, που έχει αποκομίσει το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα τα τελευταία χρόνια με μια σειρά από μεγάλες κινητοποιήσεις, εναντίον της σύγχρονης βαρβαρότητας της Νέας Τάξης, θα είναι σίγουρα, το κύριο στοιχείο συζήτησης και προβληματισμού των ανθρώπων που θα βρεθούν στην Αθήνα, όλες αυτές τις μέρες. Ο συντονισμός του αγώνα κατά της ιμπεριαλιστικής τάξης και των δολοφονικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη, για το μαζικό λαϊκό κίνημα. Η επιλογή, της περιοχή των Βαλκανίων, για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου συνεδρίου, ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο που η περιοχή βιώνει στο «πετσί» της την τρομοκρατία του σύγχρονου φασισμού έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Η Μαραθώνια Πορεία

Η κορύφωση των πολύμορφων δραστηριοτήτων του φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια του 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης, θα γίνει με την πραγματοποίηση της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, στις 14 Μάη, στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Αφετηρία, ο Τύμβος του Μαραθώνα στις 8 π.μ. και τερματισμός η πλατεία Συντάγματος στις 7.30 μμ.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παγκόσμιο Συνέδριο Κινημάτων Ειρήνης (2000-05-09 00:00:00.0)
Την Κυριακή η Μεγάλη Συναυλία Ειρήνης (2000-05-05 00:00:00.0)
Την Κυριακή, 7 Μάη, η Μεγάλη Συναυλία (2000-05-04 00:00:00.0)
Μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης του λαού ο Μάης (2000-04-23 00:00:00.0)
Υπηρετεί τις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ (1998-04-25 00:00:00.0)
Αντεπίθεση ειρήνης (1997-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ