Κυριακή 7 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ «ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ» ΤΩΝ ΩΜΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
Οι τρομοκράτες «επικήρυξαν» τον ελληνικό λαό!

«Το 80% των τρελών είμαι πεπεισμένος ότι ζει στην Ανατολική Μεσόγειο» (!) είχε πει κάποτε ο Κίσιγκερ.

Μετά το «ιατρικό πόρισμα» (και αφού προηγουμένως η λέξη «τρελός» αντικατασταθεί με άλλες, όπως... «τρομοκράτης» για παράδειγμα), απομένει να δούμε τη «θεραπεία» που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν επί του σώματος του «ασθενούς» οι υπερατλαντικοί «ντόκτορες». Αφού έχουμε να κάνουμε με «τρελούς» - σου λένε οι Αμερικάνοι - τότε για να τους «συνεφέρουμε» πρέπει να τους... «δέσουμε». Μάλιστα, επειδή οι μέθοδοι αξιολόγησης των λαών «εξελίχτηκαν» από όταν οι ΗΠΑ διέγνωσαν για πρώτη φορά ότι οι Ελληνες, ως Μεσόγειοι και επιπλέον ως Βαλκάνιοι, είναι κι αυτοί «τρελοί» (σσ: οι λαοί πλέον υποβάλλονται στα «τεστ κοπώσεως» της Νέας Τάξης, του Νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου Σταθερότητας), τότε - σου (ξανα)λένε οι Αμερικάνοι - τους Ελληνες δεν πρέπει να τους δέσουμε, απλώς. Πρέπει «να τους δέσουμε χειροπόδαρα»...

Ακριβώς εκεί βρισκόμαστε. Λίγο πριν την εφαρμογή του «γύψου»... Ηδη οι σχετικές προεργασίες έγιναν με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία ο ελληνικός λαός κατατάχτηκε πρώτος στη λίστα των «τρομοκρατών» του πλανήτη!

***

Ως απόδειξη για την «τρομοκρατική δράση» του ελληνικού λαού, οι ΗΠΑ προσκόμισαν μέσω της έκθεσής τους και μια φωτογραφία (σσ: βρίσκεται στη σελίδα 4 της έκθεσης). Εκεί οι Ελληνες έχουν «συλληφθεί» επ' αυτοφώρω από το φακό να διαπράττουν τα «τρομοκρατικά» τους αδικήματα.

Η φωτογραφία, το «πειστήριο του εγκλήματος», έχει τραβηχτεί - τι ειρωνεία!- σε έναν τόπο που σχετίζεται άμεσα με εγκλήματα: Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί έξω από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας (αυτός κι αν είναι τόπος εγκλήματος!) και απεικονίζει ένα κομμάτι, από το σύνολο του 98% των «τρομοκρατών» που απαρτίζουν τον ελληνικό λαό, να διαδηλώνει εναντίον της ΝΑΤΟικής επιδρομής κατά της Γιουγκοσλαβίας. Από το 80% που έλεγε ο Κίσιγκερ, οι «τρελοί» αυξήθηκαν. Εφτασαν το 98%...

Νάτος λοιπόν ο «τρομοκράτης»! Δεν είναι ένας, είναι ένας λαός ολόκληρος! Αυτόν θεωρούν «τρομοκράτη» οι ΗΠΑ! Τον απαθανάτισαν κιόλας! Οι Αμερικάνοι στην έκθεσή τους δεν έβαλαν τη φωτογραφία ούτε του σταθμάρχη της CIA, ούτε κανενός άλλου από τα θύματα που έχει προκαλέσει το παραμάγαζό τους, η «17 Νοέμβρη». Ο «επικηρυγμένος», ο «τρομοκράτης» της φωτογραφίας τους, είναι ο ελληνικός λαός!

Το μήνυμα είναι σαφές: Οποιος δε χειροκροτά όταν δολοφονούν αμάχους, όποιος αντιστέκεται όταν διχοτομούν την Κύπρο, όποιος αντιδρά στην αμερικανοποίηση του Αιγαίου, είναι «τρομοκράτης»! Τα αντιιμπεριαλιστικά και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα είναι «τρομοκρατία»! Η άρνηση υποταγής στο ΝΑΤΟ είναι «τρομοκρατία»! Οι διαδηλώσεις κατά του Κλίντον και του ΔΝΤ, οι διαδηλώσεις κατά των πολυεθνικών, ο αγώνας κατά του καπιταλισμού είναι «τρομοκρατία»! Οποιος μας αμφισβητεί το «δικαίωμα» να τον σφάξουμε είναι «τρομοκράτης»! Ιδού το συμπέρασμα της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ιδού το φιρμάνι με την ένδειξη «καταζητείται» (!) που εξέδωσαν οι αρχιτρομοκράτες του πλανήτη εναντίον του ελληνικού λαού!

Ο «τρελός» εντοπίστηκε, ο «τρομοκράτης» πιάστηκε στα πράσα. Ηρθε η ώρα για τη χορήγηση του «φαρμάκου». Τουτέστιν, αφού με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε η αναγκαία προεργασία στη συνείδηση της κοινής γνώμης, τα υπόλοιπα είναι δουλιά της καλής... «νοσοκόμας»: Θα υπογράψουμε με τις ΗΠΑ το «πρωτόκολλο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε έπειτα από πολύωρη συνεργασία με τον κ.Σημίτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ε, ναι! Η «επικήρυξη» του ελληνικού λαού, εκτός από την υπογραφή των «κεντροαριστερών» του Λευκού Οίκου έχει και την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ!

***

Ο«κύβος ερρίφθη». Οι «σερίφηδες» του πλανήτη, με το επερχόμενο «πρωτόκολλο συνεργασίας» και με την προ μηνών κυρωθείσα ελληνο-αμερικανική συμφωνία «δικαστικής συνδρομής», θέτουν σε εφαρμογή ένα ακόμα «κόλπο»: Χρησιμοποιούν την τρομοκρατία, ως πρόσχημα, για την εκδήλωση των ωμών επεμβάσεών τους στην εσωτερική ζωή της χώρας.

Η προσχηματική επίκληση της «τρομοκρατίας» συνιστά «δικαίωμα» που οι ιμπεριαλιστές το έχουν ήδη κατοχυρώσει ακόμα και στον «καταστατικό χάρτη» τους.

Το «Νέο Δόγμα» του ΝΑΤΟ είναι σαφές. Στο άρθρο 24, σημειώνεται :

«Τα συμφέροντα ασφάλειας της Συμμαχίας μπορεί να επηρεαστούν και από άλλους κινδύνους ευρύτερης φύσης συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών ενεργειών (...) Μέσα στη Συμμαχία υπάρχουν ρυθμίσεις... για διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμάχων και, όπου αυτό απαιτείται, για συντονισμό προσπαθειών συμπεριλαμβανομένων και των αντιδράσεων σε κινδύνους αυτού του είδους».

Παρακάτω, το άρθρο 42, ξεκαθαρίσει περαιτέρω τα πράγματα:

«Η απειλή της τρομοκρατίας εναντίον ανεπτυγμένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και εγκαταστάσεων της Συμμαχίας απαιτεί την ανάπτυξη κατάλληλων μέτρων για τη συνεχή προστασία τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ευθύνες των φιλοξενούντων κρατών», λέει το «Νέο Δόγμα».

Οσο για την ελληνο-αμερικανική συμφωνία «δικαστικής συνδρομής», όσον αφορά τη δήθεν «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», το περιεχόμενό της είναι ανατριχιαστικό:

«Συνδρομή παρέχεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αν το αντικείμενο της έρευνας, της δίωξης ή των διαδικασιών στο αιτούν κράτος θα αποτελούσε αδίκημα σύμφωνα με τους νόμους του κράτους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση» (!), λέει η παράγραφος 3 του πρώτου κιόλας άρθρου της συμφωνίας.

Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ μπορούν να «αιτούνται» ό,τι θέλουν και για όποιον θέλουν εδώ στην Ελλάδα και η τελευταία είναι υποχρεωμένη να τους το (ή τον) παραχωρεί, ακόμα κι αν αυτό αντίκειται στους ελληνικούς νόμους!

***

Με το «πρωτόκολλο συνεργασίας» το παζλ συμπληρώνεται. Οι «ρυθμίσεις» που υπαγορεύει στην Ελλάδα το «Νέο Δόγμα», ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα, οι δυνάμεις και οι εγκαταστάσεις των Αμερικανών και των ιμπεριαλιστών, βρίσκονται επί θύραις. Τέτοιες «δυνάμεις», επί παραδείγματι, είναι ο στρατός κατοχής του Κοσσυφοπεδίου. Τέτοιες «εγκαταστάσεις» είναι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Αυτές οι «δυνάμεις» πρέπει να προστατευτούν. Από ποιον; Από τον «τρομοκράτη». Ποιος είναι ο «τρομοκράτης»; Ο ελληνικός λαός!

Πίσω από τις «αντιτρομοκρατικές» συμφωνίες, η CIA, αυτό το κέντρο της διεθνούς τρομοκρατίας, προετοιμάζει μέτρα για την καθυπόταξη του «τρομοκράτη» λαού. Οι ΗΠΑ θέλουν τη συγκρότηση στην Ελλάδα μιας «παρα-αστυνομίας» για την επιβολή ενός καθεστώτος «νομότυπης» αμερικανοκρατίας, όπως αυτή που επιβλήθηκε τις ημέρες της επίσκεψης του Κλίντον. Θέλουν να ελέγχουν, να συλλαμβάνουν, να ανακρίνουν και να καταδικάζουν τους πάντες και τα πάντα στο ελληνικό έδαφος, εφόσον θα κινούνται (ή θα το σκέφτονται) ενάντια στα αιμοσταγή συμφέροντα του ιμπεριαλισμού.

Γι' αυτά τα τρομοκρατικά «κόλπα», που επείγονται να εφαρμόσουν στη χώρα μας οι Αμερικανοί - προϊστάμενοι της «17 Νοέμβρη», έχουν εξασφαλίσει και τις υπογραφές του ΠΑΣΟΚ. Οχι όμως του λαϊκού κινήματος.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ