Κυριακή 7 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... στ' αγγούρια

Βεβαίως, τη «λύση» στο πρόβλημα βρήκε ο νέος υφυπουργός Γεωργίας Ευ. Αργύρης, ο οποίος, περιοδεύοντας αμέσως μετά τις εκλογές σε χωριά της Θεσσαλίας κι ακούγοντας τους αγρότες να διαμαρτύρονται για τις στρεμματικές περικοπές στη βαμβακοκαλλιέργεια, τους συμβούλεψε ν' αλλάξουν καλλιέργεια.

Και τι να σπείρουμε, τον ρώτησαν οι αγρότες. Να μετατραπεί η αγροτική παραγωγή σε... αγροτοδιατροφική, είπε ο - πρώην αγροτοσυνδικαλιστής - υφυπουργός. Δηλαδή, να σπείρουν... αγγούρια και μαρούλια. Εκτός του ότι ο Ευ. Αργύρης δεν πρωτοτυπεί - ο πάλαι ποτέ Στ. Τζουμάκας είχε συμβουλέψει τους αγρότες να σπείρουν μαζικά καρπούζια, τα οποία, όμως, μένουν απούλητα και σαπίζουν στα χωράφια - φαίνεται πως δεν ξέρει και τον τρόπο να κοροϊδεύει τους αγρότες.

Διότι πες ότι σπείρουν όλοι... αγγούρια και γεμίσει ο θεσσαλικός κάμπος μ' αυτά. Εκτός του ότι είναι δύσκολο να τα μαζέψουν τόσα αγγούρια οι παραγωγοί, το μέγα πρόβλημα είναι πού θα τα... δώσουν. Εκτός κι αν ο νέος υφυπουργός Γεωργίας εγγυάται ότι θα βρει τρόπο για να μην πάνε χαμένα τόσα πολλά αγγούρια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ