Κυριακή 7 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Αντίσταση στους πλανητικούς τρομοκράτες του κεφαλαίου

«Κηρύσσεται παράνομη και τρομοκρατική η συγκέντρωση που κάνετε σήμερα για την Πρωτομαγιά, στην πλατεία που είχαν το θράσος κάποιοι να μετονομάσουν σε πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Την οποία Εθνική Αντίσταση είχαμε παλαιόθεν χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική, αφού είχε στραφεί με μανία κατά των... ναζιστικών στρατευμάτων...». Αυτή περίπου θα μπορούσε να είναι η διπλωματική «νότα» της μονοκρατορικής πλανητικής αλαζονείας, με βάση το χαρακτηρισμό της χώρας μας - σε επίσημη αμερικανική έκθεση - ως δεύτερης στη σειρά, μετά την Κολομβία, περιοχής όπου αναπτύσσονται τρομοκρατικές δραστηριότητες. Και όπου στις δραστηριότητες αυτές, η αμερικανική έκθεση συγκαταλέγει και τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που έγιναν κατά του πειρατικού πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, κατά της αρπαγής του Οτσαλάν, κατά του νέου ΝΑΤΟικού Δόγματος επεμβάσεων, κατά της νέας ιμπεριαλιστικής «τάξης», της ανεργίας, της ανέχειας, που εκφράζεται και από την ΕΥΡΩ-ΟΝΕ πορεία, στην οποία, «δυνάμει» διατηρησιμότητας της λιτότητας, μας συγκαταλέγουν ως πιστό εταίρο και θύμα.

Τρέμουν οι πλανητάρχες, καθώς απέναντι στην αγριότητα του κεφαλαίου κλιμακώνεται σταδιακά η λαϊκή οργή και η αντίσταση. Και γιατί οι εκδηλώσεις που έγιναν, κατά τη φετινή Πρωτομαγιά - και όχι μόνο - και σ' αυτά ακόμη τα μητροπολιτικά κέντρα του κεφαλαίου, τους θυμίζουν τη διαλεκτική αρχή ότι «ποσοτικές συσσωρεύσεις, φέρνουν απότομες ποιοτικές μεταβολές». Αυτό φοβούνται και μεταβαπτίζουν τη διαλεκτική της ιστορίας σε μεταφυσική των συμφερόντων τους.

«Τρομοκρατικές» λοιπόν, κατά τον μεγάλο τρομοκράτη του κόσμου, οι λαϊκές εκδηλώσεις που αναπτύχθηκαν αυτόν τον καιρό, από το Λονδίνο, το Βερολίνο ως τη Μόσχα, την Ασία, την Αφρική, τη Λισαβόνα, την ίδια την Αμερική. Πρωτομαγιά και οι κόκκινες σημαίες βάφτηκαν πάλι με το αίμα των αγωνιστών που συνάντησαν την άγρια βία της καταστολής.

Στην πορεία των μεγάλων αγώνων του λαού μας, οι σημερινές μαγιάτικες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Σήμερα και κάθε μέρα ΠΑΜΕ μαζί, σ' ένα μέτωπο ταξικών δυνάμεων. ΠΑΜΕ μαζί σ' ένα μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης. Και το βράδυ τραγουδάμε μαζί, σ' ένα άλλο μέτωπο που συγκεντρώνει αυτές τις μέρες στη χώρα μας τις δυνάμεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ευρώπης, που αντιστρατεύονται τη βία των νέων «επικυριάρχων».

Υ.Γ. Διπλό το χτύπημα του δαίμονα της φωτοσύνθεσης στο σημείωμα της Πέμπτης. Εκανε το όνομα του γνωστού εγκληματολόγου Λομπρόζο, Λαμπρόλο και τη λέξη ασφαλίστρων σε ασφαλιστρών.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ