Τρίτη 27 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι πραγματικοί τρομοκράτες

Χωρίς καθόλου να «μασάει» τα λόγια του (γνωστή, άλλωστε, η θρασύτητα και η προκλητικότητα των Αμερικανών επικυρίαρχων), ο «εξοχότατος» κύριος Λόρενς Ντιρίτα, αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, δήλωσε, πρόσφατα, ορθά-κοφτά: Οι ΗΠΑ είναι πάντα έτοιμες να δράσουν μονομερώς, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, εάν κρίνουν ότι κινδυνεύουν τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα, από ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Οπότε, συνδυάζοντας αυτό το στρατιωτικό «δόγμα» τους και με τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, οι ΗΠΑ δηλώνουν απερίφραστα ότι μπορούν να δράσουν μονομερώς, με στρατιωτικές δυνάμεις, ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, χωρίς να ζητήσουν την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, ωστόσο, διατείνεται ότι μόνο αυτή «κάνει κουμάντο» στα θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των Αγώνων.

Επομένως, όπως καταλαβαίνεις, φίλε αναγνώστη, κλοτσοσκούφι και «παλιόψαθα» της υπερατλαντικής υπερδύναμης η «ισχυρή» και «υπερήφανη» Ελλάδα... Ξέφραγο αμπέλι και απροστάτευτο αλώνι, όπου «αλωνίζουν» ανενόχλητοι, χωρίς καν να μας ρωτάνε, οι επίδοξοι κοσμοκράτορες της αμερικανο-ΝΑΤΟικής ληστοσυμμορίας. Και η εθνική μας κυριαρχία; Η ...ελληνική λεβεντιά και ο «τράχηλος του Ελληνος, που ζυγό δεν υπομένει»; Ολα αυτά «πάνε περίπατο»... Για τους «χατζηαβάτηδες» που μας κυβερνούν, δεν έχουν πια καμιά σημασία, μια και την πατρίδα μας την «καλύπτει» τώρα και την προστατεύει από κάθε κίνδυνο η μεγάλη φίλη και σύμμαχός μας με την υπερσύγχρονη «ομπρέλα» της (με τους αποκτηνωμένους «Ράμπο» της, με αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία και υποβρύχια, ακόμα και με το εκπληκτικό αερόπλοιο «Ζέπελιν», που τα «βλέπει» και τα ακούει όλα, ακόμα και την πορδή μας, με το συμπάθιο).

Ας αφήσουμε, όμως, τη φαιδρή πλευρά του θέματος, και ας κοιτάξουμε κατάματα τη ζοφερή πραγματικότητα. Αυτή η νέα, ιταμή και απαράδεκτη πρόκληση των Αμερικανών επικυρίαρχων, που ξεπερνά κάθε προηγούμενη, πρέπει να λάβει μια απάντηση, σθεναρή και αποφασιστική, από τον ελληνικό λαό, μια και οι κυβερνήσεις «μας», εδώ και χρόνια, έχουν προσφέρει τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα της πατρίδας μας στους μεγάλους «προστάτες» μας. Ας μην ψάχνουμε άδικα, στα απρόσιτα βουνά και στις βαθιές σπηλιές του Αφγανιστάν, να βρούμε τον φοβερό και τρομερό Μπιν Λάντεν. Οι πραγματικοί τρομοκράτες, από τους οποίους κινδυνεύει άμεσα η ζωή μας αλλά και η εθνική μας υπόσταση, είναι μέσα στο σπίτι μας. Είναι οι Αμερικανοί στρατοκράτες και η παρέα τους (ΝΑΤΟ και «Ευρωπαϊκή Ενωση»), που επιβουλεύονται την παγκόσμια ειρήνη, προσπαθώντας, με την ωμή βία και τους κατακτητικούς πολέμους, να διασφαλίσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους. Και η απάντηση, για τις λαϊκές δυνάμεις, είναι μία και μοναδική: Ενότητα και αγώνας, αντιιμπεριαλιστικός, πατριωτικός και εθνικός, εναντίον των ξένων επικυρίαρχων και των ντόπιων υποτακτικών τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτόν το «λάκκο των λεόντων», όπου μας έχουν ρίξει οι εντολοδόχοι της άρχουσας τάξης της χώρας μας, και να ανοίξουμε μια χαραμάδα ελπίδας και προοπτικής για ετούτον τον τόπο και για ετούτον τον πάντα προδομένο και εξαπατημένο λαό.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ