Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάντα παρών

Πάντα παρών και ο μπάρμπα - Μήτσος. Ο ακούραστος κομμουνιστής, ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εργατικής Τάξης, της Εθνικής Αντίστασης, ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Σαχίνης. Συγκινημένος, από τις μνήμες που 'ρχονται στο νου, μιλάει στους νεότερους και εσύ βλέπεις την ιστορία μπροστά σου να διδάσκει:

«Ερχεται στη μνήμη μας η ηρωική εκείνη περίοδος των αγωνιστών, που με απλοχεριά, πετώντας τη ζωή τους στο μαύρο δράκο τον αχόρταγο, τον εκμεταλλευτή της εργατικής τάξης και των λαών, τον ιμπεριαλισμό, πάλεψαν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τότε. Με τη διαφορά ότι οι σύμμαχοι τότε, έγιναν σήμερα οι δυνάστες του λαού μας. Αναβιώνουν καταστάσεις, παλιές μέθοδοι, η προσπάθεια να τσακίσουν το εργατικό, προοδευτικό κίνημα που μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους, που μπαίνει εμπόδιο και στον αμερικάνικο και στο διεθνή ιμπεριαλισμό. Γελιούνται, όμως. Δε διδάχθηκαν τίποτε από την ιστορία. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να τσακιστεί. Θα βρει τη δύναμη και το δρόμο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα βοηθήσει να γίνει πράξη το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο. Το μέτωπο ενάντια στους νέους δυνάστες.

Η Εργατική Τάξη έχει μια κοινωνική αποστολή. Να ανατρέψει αυτό το σύστημα το ιμπεριαλιστικό, το φασιστικό, το αντιλαϊκό, και στη θέση του να χτίσει «το βασίλειο της δουλιάς», όπως είπε ο ποιητής. Να χτίσει έναν καινούριο κόσμο χωρίς πολέμους και καταστροφές».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε: «Η δικτατορία ήταν η τελευταία περίοδος που είχαμε θύματα δημοκρατών, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχνά. Πρέπει να θυμάται. Να υπερασπίζεται τη δημοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ