Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Προς συζητήσεις για το Αιγαίο;

Αν οι δύο ενδιαφερόμενες πλευρές αναφέρονται σε διαφορετικά πράγματα δεν μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, σχολίασε ο αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Χουσεΐν Κιβρίκογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα των ελληνοτουρκικών επαφών για το Αιγαίο και επισήμανε ότι «η ελληνική πλευρά αναφέρεται μόνο στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, ενώ εμείς αναφερόμαστε σε τέσσερα ή πέντε προβλήματα».

«Εχουμε ήδη προτείνει συναντήσεις σε διμερές στρατιωτικό επίπεδο προκειμένου να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο καθώς και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων», είπε ο στρατηγός που παραβρισκόταν στην γιορταστική δεξίωση της 23ης Απριλίου στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση και πρόσθεσε ότι «η ελληνική πλευρά είπε ότι θα μας απαντήσει, αλλά δεν έχουμε ακόμα λάβει την απάντησή της».

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαΐλ Τζεμ είπε ότι οι επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, για το θέμα του Αιγαίου, αναμένονται να αρχίσουν μέσα στην προσεχή περίοδο.

«Μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, θα μπορέσουμε τώρα να ασχοληθούμε με τα θέματα του Αιγαίου», είπε ο κ. Τζεμ στην εφημερίδα «ΜΙΛΙΕΤ» και πρόσθεσε ότι «σε λίγο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι επαφές μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ