Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ναρκω-υποκρισία

Στο ιλιγγιώδες ποσό των 350 - 400 δισ. δολαρίων ανέρχονται τα έσοδα από το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών, διαπιστώνει με ιδιαίτερη ανησυχία η έκθεση του Γεωπολιτικού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά, που δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα, και η οποία καταγγέλλει ότι η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και η ιδιωτικοποίηση των οικονομιών διευκόλυναν τις πρακτικές ξεπλύματος των χρημάτων από τα ναρκωτικά.

Εξίσου αυστηρή γλώσσα χρησιμοποιεί η έκθεση και στην αναφορά της «στις εξόφθαλμες αντιφάσεις», που παρατηρούνται ανάμεσα στις διακηρύξεις ορισμένων κρατών, ότι θα καταπολεμήσουν τα ναρκωτικά και τις «παραχωρήσεις που γίνονται προς ναρκω-κράτη, τα οποία είναι πελάτες ή γεωπολιτικοί τους σύμμαχοι». Μια αναφορά, που φωτογραφίζει τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά και την ΕΕ, για την οποία γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην έκθεση του Παρατηρητηρίου.

Προφανώς, οι ΗΠΑ και η ΕΕ αντιμετωπίζουν και το θέμα αυτό, σύμφωνα με τους «νόμους της αγοράς». Και σύμφωνα με αυτούς, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ