Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο εξ αριστερών πρόθυμος συνομιλητής

Ως πρόθυμο «εξ αριστερών» συνομιλητή προκειμένου η κυβέρνηση να κάνει ανοίγματα «κοινωνικής συναίνεσης», παρουσίασε με την ομιλία του χτες τον ΣΥΝ ο πρόεδρός του Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ασκησε από αυτή την πλευρά κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με την τακτική της δεν ευνοεί μια τέτοια προοπτική.

Δίνοντας το αντιπολιτευτικό στίγμα του Συνασπισμού, ο πρόεδρός του σημείωσε ότι «θα κρίνουμε την κυβέρνηση από τα συγκεκριμένα βήματα σε όλους τους τομείς και δε θα διστάσουμε να αναγνωρίσουμε οτιδήποτε κινηθεί προς την επιθυμητή για μας κατεύθυνση της αλλαγής».

Παράλληλα, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν κινείται στην κατεύθυνση της αναζήτησης συναινετικών διαδικασιών, τονίζοντας πως «είναι φανερό ότι ο κ. Σημίτης αντιλαμβάνεται ότι τα προβλήματα που έρχονται προς αντιμετώπιση επιβάλλουν τη διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων. Ταυτόχρονα όμως δε διαθέτει την τόλμη της συναίνεσης για την οποία ομιλεί. Γι' αυτό δεν κάνει τίποτε από όσα θα όφειλε να κάνει προκειμένου να πείσει ότι όντως ενδιαφέρεται ειλικρινά για διαδικασίες αναζήτησης συναινέσεων». Από αυτή τη σκοπιά, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε και στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, σημειώνοντας ότι το αντιμετωπίζει «ως μια πρώτη και σημαντική κίνηση για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος της χώρας. Αναμόρφωση στην οποία πιστεύει και την οποία θεωρεί απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλιστούν προϋποθέσεις διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη διάθεσης διαλόγου όσον αφορά το Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σύγκλισης, σημειώνοντας ότι «ούτε προεκλογικά, ούτε με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης γίνεται ουσιαστική συζήτηση». Πρόσθεσε ότι «αυτό αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που ακυρώνει κάθε φραστική και κοινότοπη αναφορά του κ. πρωθυπουργού στον ζητούμενο κοινωνικό διάλογο και για την επιδιωκόμενη κοινωνική συναίνεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ