Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέοι διαγκωνισμοί στο ΥΠΕΞ

Οι διαγκωνισμοί για τη δημιουργία «νέων» ισορροπιών και τον έλεγχο των μηχανισμών και νευραλγικών τομέων του υπουργείου Εξωτερικών, είχαν χτες ένα ακόμη θύμα, τον εκπρόσωπο της χώρας στη Διακυβερνητική Διάσκεψη, Π. Ιωακειμίδη, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Ο Π. Ιωακειμίδης είχε προ μηνών οριστεί ως εκπρόσωπος της χώρας στη Διακυβερνητική Διάσκεψη, γεγονός που είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του ΓΓ επί των Κοινοτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, Στ. Περάκη, καθώς θεώρησε ότι του αφαιρέθηκε μια από τις σημαντικότερες αρμοδιότητες του τομέα του.

Μετά τις εκλογές, ωστόσο, με απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, ο Στ. Περάκης απομακρύνθηκε από τη θέση του ΓΓ, γεγονός που δημιούργησε ένα κενό το οποίο, όπως λένε οι πληροφορίες, προσπάθησε να καλύψει ο Π. Ιωακειμίδης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου δεν έβλεπε αρνητικά τη «φιλοδοξία» του Π. Ιωακειμίδη και προώθησε αυτή τη λύση.

Στις διαβουλεύσεις, όμως, που ακολούθησαν μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του πρωθυπουργού, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε συμφωνία απόψεων. Η κατάληξη αυτών των διαβουλεύσεων απέκλεισε τη «λύση» Ιωακειμίδη, καθώς διαπιστώθηκε ότι θα ήταν πολύ δύσκολη η συνεργασία του, τουλάχιστον, με κάποιους από τους στενούς συνεργάτες του υπουργού. Ετσι, τελικά, επιλέχτηκε για τη θέση του εκπροσώπου της χώρας στη Διακυβερνητική, ο καθηγητής του Παντείου κ. Πλασκοβίτης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά από κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών την περασμένη βδομάδα.

Ετσι, λοιπόν, χτες ο Π. Ιωακειμίδης, ο οποίος είναι εμπειρογνώμονας του ΥΠΕΞ με αντικείμενο θέματα της ΕΕ, ανακοίνωσε πως παραιτείται από εκπρόσωπος στη Διακυβερνητική, προφανώς θέλοντας να δείξει τη δυσαρέσκειά του.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη «μάχη» με τον ίδιο στόχο, δηλαδή τον έλεγχο των μηχανισμών του υπουργείου. Το πεδίο αυτής της «μάχης» είναι γύρω από τη θέση του ΓΓ Διοίκησης και Προσωπικού του ΥΠΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ