Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μακριά από την ... «ταμπακέρα»

Καμιά αναφορά στο θέμα των κονδυλίων για την Υγεία

Χωρίς καμιά αναφορά στο τεράστιο ζήτημα των συνεχώς μειούμενων πόρων για τη Δημόσια Υγεία, αλλά με μπόλικες υποσχέσεις για αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών στη χώρα, εμφανίστηκε στη Βουλή ο νέος υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος παραδέχτηκε το γεγονός ότι το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας είναι κατώτερο του απαιτούμενου, σημειώνοντας πως «παρότι διαθέτουμε πια ένα μεγάλο και επεκτεινόμενο δίκτυο μονάδων υγείας, και έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις ασθενών στο εξωτερικό, ωστόσο άλλαξαν οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, η οποία απαιτεί πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της ανέγερσης νέων νοσοκομειακών μονάδων, αλλά και της αναβάθμισης της ξενοδοχειακής υποδομής και του εξοπλισμού των υπαρχόντων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέκος Παπαδόπουλος στα διοικητικά συστήματα των νοσοκομείων, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά συνέχιση της ισχύουσας πολιτικής της ύπαρξης «μάνατζμεντ» μιλώντας για «σύγχρονα συστήματα διοίκησης», που θα υποστηριχτούν με την προώθηση της μηχανοργάνωσης των νοσοκομείων. Επίσης, προανήγγειλε την προώθηση μέτρων σύνδεσης των αμοιβών με την αποδοτικότητα, καθώς και την αυστηρή εφαρμογή των νόμων σε φαινόμενα διαφθοράς. Επιχειρώντας, επίσης, να υπερασπιστεί τη θεσμική αναδιάρθρωση που έχει επιχειρηθεί από τον προκάτοχό του στο υπουργείο Υγείας, η οποία βρήκε την αντίθεση των εργαζομένων στην Υγεία, ο Αλέκος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η χώρα διαθέτει μια «αποτελεσματική, επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική φροντίδα», η οποία θα ενισχυθεί με την ολοκλήρωση του ΕΚΑΒ για το σύνολο του χερσαίου και νησιωτικού χώρου και με την κατάρτιση ενός «υγειονομικού χάρτη της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ