Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ντοπαρισμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΣ ΛΥΣΟΥΜΕ εμείς, λοιπόν, την απορία σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζουν να τσακώνονται για το ...ποιος είναι πιο μπλεγμένος στην υπόθεση του «ντόπινγκ» στον ελληνικό αθλητισμό: Είναι και οι δυο εξίσου μπλεγμένοι και, μάλιστα, όσο δεν παίρνει άλλο.

Ισως γι' αυτούς να έχει κάποια σημασία το ...με ποιο από τα δυο κόμματα ήταν πιο «φίλος» ο Τζέκος και οι εταιρίες του, όμως, δεν έχει καμιά αξία για την ουσία του προβλήματος. Με τα μεγάλα συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από τους ανταγωνισμούς που οδηγούν στο «ντόπινγκ», είναι και οι δυο φιλικά προσκείμενοι.

Και πάνω απ' όλα και οι δυο εκπροσωπούν, προωθούν και εφαρμόζουν, με όλες τους τις δυνάμεις, την πολιτική, που αποτελεί το θερμοκήπιο της καλλιέργειας και αναπαραγωγής των σχετικών φαινομένων.

Το μόνο, ίσως, πρόβλημα είναι το γεγονός πως μοιάζουν και τα δυο κόμματα πολύ ...ορεξάτα για να κοντραριστούν επί του θέματος. Σχεδόν ντοπαρισμένα. Ισως γιατί γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα μια τέτοια αντιπαράθεση είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να ...κουκουλωθεί το πράγμα.

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ «Σημιτικοί» με «Τσοχατζοπουλικούς» στο ΠΑΣΟΚ, κ. Πάγκαλε! Τσάμπα προσπαθεί, δηλαδή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος να παίξει το ρόλο του «αντίπαλου δέους» στον Γιώργο Παπανδρέου; Καθόλου δεν τον υπολογίζετε τον άνθρωπο;

Οσο για τη θεσμοθέτηση των τάσεων, που ζητά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μάλλον πρέπει να του θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ ...ανέκαθεν είχε πολλές τάσεις, έστω και άτυπα. Αλλά πάντα μια πολιτική.

ΤΕΛΙΚΑ, ΜΕΧΡΙ και ο ...υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατάλαβε ότι δεν πήγαν καλά τα πράγματα στον τομέα του και η κίνηση είναι πεσμένη, παρά την Ολυμπιάδα! Οπως είπε, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε, γενικότερα, τίποτε δεν πήγε σύμφωνα με τα ...προσδοκώμενα με την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, συνολικά. Οικονομική αναβάθμιση και πρόοδο είχαν υποσχεθεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον κόσμο και τώρα πρέπει να βρουν τρόπο να εξωραΐσουν τη «μαύρη τρύπα», που θα παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ