Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις στην Ικαρία

Ο Θ. Παφίλης μίλησε στον Αγιο Κήρυκα σε συγκέντρωση του Κόμματος και στις Ράχες, σε πολιτικό μνημόσυνο για τους εξόριστους

Σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο, 21 του Αυγούστου, στον Αγιο Κήρυκο, μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο οποίος ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ και ασκώντας κριτική στις θέσεις των άλλων κομμάτων και της κυβέρνησης σημείωσε πως ταυτίζονται με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Με την επίθεση ενάντια σε λαούς και χώρες που δε συμμορφώνονται. Κατήγγειλε πως η κυβέρνηση με αφορμή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες προωθεί μέτρα ενάντια στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και στις λαϊκές ελευθερίες. Επίσης, στιγμάτισε αυτούς που προσπαθούν να εξωραΐσουν την ΕΕ σε σχέση με τις ΗΠΑ και ανέπτυξε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό Μέτωπο των λαών, το οποίο μπορεί, πραγματικά, να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στις επιδιώξεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ο Θανάσης Παφίλης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως δεν είναι όλα μαύρα αλλά υπάρχουν θετικά στοιχεία και αισιόδοξα, όπως είναι η μάχη του λαού της Βενεζουέλας, της Παλαιστίνης, του Ιράκ και άλλα μηνύματα που έρχονται απ' όλο τον κόσμο για ανατροπή και αντεπίθεση. Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την πολιτική πρόταση του Κόμματος.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 22 του Αυγούστου, καλεσμένος από το Σύλλογο Ραχιωτών της Αθήνας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραχών, μίλησε σε πολιτικό μνημόσυνο για τους πολιτικούς εξόριστους στο Μουντέ Ραχών.

Ο Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, αναφέρθηκε στον απίστευτο πλούτο που συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια ληστεύοντας τους εργαζόμενους, όλους τους λαούς, και στα μέτρα που παίρνουν ΗΠΑ και ΕΕ για να κατοχυρώσουν τα κέρδη και τα προνόμια των πολυεθνικών. Οπως με το «ευρωσύνταγμα», την αφαίρεση κοινωνικο-ασφαλιστικών, εργασιακών και άλλων λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Με αποκορύφωμα την εξαπόλυση άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων σε βάρος λαών και χωρών που αντιστέκονται.

Τελειώνοντας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους, μαζί με όλα τα λαϊκά κινήματα σε όλο τον κόσμο να αντισταθούν στη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ και ΕΕ και να ανατρέψουν τις αντιλαϊκές επιλογές. Ενώ και τα μηνύματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, των πολιτικών εξορίστων είναι και σήμερα επίκαιρα και πρέπει να μας διδάσκουν στους νέους αγώνες μας, σημείωσε.

Στη συγκέντρωση μίλησε και η Ξένη Κόχυλα, γραμματέας του Συλλόγου Ραχιωτών Αθήνας, και χαιρετισμοί έγιναν από συλλόγους της Ικαρίας, από το δήμαρχο Ραχών Φανούρη Καρούτσο. Χαιρέτισε ακόμα ο Γραμματέας της ΝΕ Ικαρίας - Φούρνων, Μάριος Τσαντήρης, ενώ παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου και οι δήμαρχοι Ευδήλου, Στέλιος Σταμούλος, και Αγ. Κήρυκου, Σπύρος Τέσκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ