Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΖΕΚΟΥ
Κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες

Στους εισαγγελείς πρωτοδικών Σπ. Μουζακίτη και Αθ. Θεοδωροπούλου που διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση ντόπινγκ κατέθεσαν χτες οι πρώτοι μάρτυρες - υπάλληλοι του ΕΟΦ - για την υπόθεση του προπονητή Χρ. Τζέκου. Οι υπάλληλοι του ΕΟΦ παρέδωσαν στους εισαγγελείς και λίστα με τα παράνομα και ύποπτα σκευάσματα που βρέθηκαν στην αποθήκη της εταιρίας του προπονητή Χρ. Τζέκου στον Αγ. Δημήτριο αλλά και στο προσωπικό γραφείο του προπονητή.

Από την καταγραφή που έγινε την περασμένη Παρασκευή σε αποθήκη του Χρ. Τζέκου βρέθηκαν περισσότερα από 1.400 σκευάσματα και 641 κουτιά με απαγορευμένες ουσίες. Τα σκευάσματα αυτά περιέχουν εφεδρίνη - που είναι πρόδρομο ναρκωτικό - και άλλα έμμεσα αναβολικά που κυκλοφορούν παράνομα. Επίσης, βρέθηκαν και 30 ιδιοσκευάσματα στο προσωπικό γραφείο του Χρ. Τζέκου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δ. Βαγιωνάς, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε χτες πως ο εν λόγω προπονητής Χρ. Τζέκος είχε στο παρελθόν ειδική μεταχείριση. Μάλιστα ο ίδιος ο προπονητής - όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΦ - ερωτηθείς σχετικά είχε δηλώσει ότι «έχει πλάτες».

Τέλος, στη δικογραφία της έρευνας επισυνάφθηκε και το δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από λίγα χρόνια ο Χρ. Τζέκος και άλλος ένας γνωστός Ελληνας προπονητής (αφήνεται να εννοηθεί ο Χρήστος Ιακώβου) είχαν καταθέσει στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχέδιο ντοπαρίσματος με την κωδική ονομασία «Κόροιβος», το οποίο αν υλοποιούνταν θα έφερνε πολλά μετάλλια στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ