Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
H ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ έγινε ... WATER PLAZA

Παπαγεωργίου Βασίλης

Είναι γνωστά σε όλους τα σχέδια εκποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και ακινήτων στο μεγάλο κεφάλαιο, μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Και δεν αφορούν μόνο στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στην προηγούμενη. Αλλωστε, από τότε έχουν εκπονηθεί τα σχέδια αυτά και οι νυν κυβερνώντες συνεχίζουν την ίδια πολιτική των προηγούμενων.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν ήδη προχωρήσει στην παραχώρηση Ολυμπιακών εκτάσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους και εταιρίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της περιβόητης WATER PLAZA στο Φαληρικό Δέλτα.

Ο χώρος προοριζόταν - όπως είχε ανακοινώσει από το 2001 ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης - για τη δημιουργία μιας τεράστιας πλατείας (σ.σ. ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ την είχε πει), η οποία θα αποτελούσε το χώρο πρόσβασης των κατοίκων του Λεκανοπεδίου στη θάλασσα. Σήμερα, ο συγκεκριμένος χώρος - φιλέτο έχει παραχωρηθεί σε εταιρίες - χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΛΦΑ, Κόκα Κόλα, Χιουντάι, ΟΤΕ, Cosmote) όπου και διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις για το κοινό, προβάλλοντας τα προϊόντα τους και κάνοντας «χρυσές δουλιές, αφού χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ