Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Συγκάλυψη με δικομματική «αντιπαράθεση»

Πλήρη κάλυψη από την πολιτική και αθλητική ηγεσία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είχε εξασφαλίσει ο Χρ. Τζέκος

Eurokinissi

Πλήρη κάλυψη από την πολιτική και αθλητική ηγεσία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είχε εξασφαλίσει ο Χρ. Τζέκος
Στο πεδίο της δικομματικής αντιπαράθεσης επιχειρούν να φέρουν το μείζον θέμα του ντόπινγκ οι ηγεσίες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για μια ακόμη φορά, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πραγματική αιτία του φαινομένου, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, επιχειρούν να μετατρέψουν τη συζήτηση (πριν καν αρχίσει) σε διελκυστίνδα δηλώσεων, καταγγελιών, «αποκαλύψεων», συμβάλλοντας στη συγκάλυψη μάλλον, παρά στην ουσιαστική αντιμετώπιση της μάστιγας του ντόπινγκ.

Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε δήλωση του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου, για «αμήχανη και άνανδρη κυβέρνηση», είπε: «Ο κ. Βενιζέλος ως πρώην υπουργός Πολιτισμού έχει τις δικές του ευθύνες, για τις οποίες θα συζητήσουμε αμέσως μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ερωτηθείς για την προχτεσινή δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την κομματικοποίηση του Αθλητισμού και ότι δεν πρόκειται να δεχτεί επίσης σπίλωση του Ολυμπιακού Κινήματος και του σημαντικού έργου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε: «Δεν υπάρχει καμία δήλωση επίθεσης κυβερνητικού στελέχους προς το ΠΑΣΟΚ ή τον κ. Παπανδρέου. Κατά συνέπεια, δεν αντιλαμβάνομαι, γιατί προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα έντασης εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων. Θα περίμενε κανείς την Ολυμπιακή Εκεχειρία που επικαλείται να τη σεβαστεί πρώτος ο ίδιος». Βεβαίως, οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έμειναν αναπάντητες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και έτσι συνεχίστηκε το «γαϊτανάκι». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην απάντησή του, τόνισε: «Πολιτική ευθύνη για τη δική του περίοδο κατά την οποία ανακύπτουν τα προβλήματα έχει ο σημερινός υπουργός Πολιτισμού, που συμβαίνει να είναι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής».

Στις δηλώσεις Ρουσόπουλου απάντησε και το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, στην ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Αδικα προσπαθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να κρυφτεί και να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες της κυβέρνησης. Προσποιείται ότι αγνοεί τι έχει πει και συνεχίζει να λέει ο υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά και την απολύτως συντονισμένη επίθεση του φιλοκυβερνητικού τύπου μέσω "διαρροών" εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα».

Σχετικά με την «υπόθεση Τζέκου», ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Γραμμή», επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση και ειδικά στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού: «Το να πηγαίνει κάποιος στην υπεύθυνη πολιτεία και να λέει "έχω αυτό το σχέδιο", όπως έγινε με τον κ. Βενιζέλο, και η πολιτεία να εξακολουθεί να τον κρατάει συνεργαζόμενο, είναι απαράδεκτο. Δεν ήταν αρκετό το ότι δεν αποδέχτηκε το σχέδιο. Ομως, τον αφήνεις να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος; Τον έχεις δίπλα στους αθλητές;».

Ο κ. Ορφανός αμφισβήτησε ακόμη τους χειρισμούς από την πλευρά του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Λιάνη, ο οποίος έστειλε το φάκελο των υποθέσεων στον εισαγγελέα. «Ποιο φάκελο; Θα δούμε τι έχει. Εστάλη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Οταν έγιναν όλα αυτά τα γεγονότα, δύο χρόνια πριν, γιατί δεν εστάλη τότε στον εισαγγελέα; Από τότε έπρεπε να σταλεί», σχολίασε ο κ. Ορφανός.

Η δήθεν νέα φιλοσοφία

Το δήθεν νέο προσανατολισμό της κυβέρνησης της ΝΔ στην ανάπτυξη του αθλητισμού προσπαθεί να αναδείξει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ωστόσο, η πολιτική στήριξης και σ' αυτόν το χώρο της οικονομίας της αγοράς, κάθε άλλο αποδεικνύει. Αυτό έρχονται να επικυρώσουν και δηλώσεις του τύπου «αισθανόμαστε την ανάγκη να χωρίσουμε την έννοια του Αθλητισμού από την έννοια του πρωταθλητισμού. Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι που αφορά εκείνους που τον κάνουν (...)». Σα να λέμε μπάτε χορηγοί κι αλέστε. Μόνο που αθλητισμός και χορηγοί, δηλαδή εμπορευματοποίηση οδηγεί στο ίδιο καθεστώς, που υποτίθεται βάλθηκε με νέο νομοθετικό πλαίσιο να ...εξυγιάνει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ