Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ντοπέ ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στη Δισκοβολία

Αλλο ένα μετάλλιο άλλαξε κάτοχο χθες, αφού και αυτό ήταν βουτηγμένο στις ουσίες των αναβολικών. Ο λόγος για τον Ούγγρο χρυσό νικητή της δισκοβολίας Ρόμπερτ Φαζέκας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μαγιάρος δε συνελήφθη να έχει κάνει χρήση αναβολικών, αλλά επειδή ο τρόπος που απέφυγε τον έλεγχο ντόπινγκ μετά τη νίκη του, όχι μόνον είναι πρωτότυπος, αλλά σίγουρα μαρτυρά και την ενοχή του.

Συγκεκριμένα, είχε εμφυτεύσει στους όρχεις του ειδική κύστη, με την οποία ουρούσε το περιεχόμενό της στα ειδικά μπουκαλάκια του ντόπινγκ κοντρόλ και έτσι οι υπεύθυνοι της ΔΟΕ δεν μπορούσαν να ανιχνεύσουν τίποτα, αφού, απλούστατα, τα ούρα δεν ήταν δικά του!

Οι υποψίες των ανθρώπων της ΔΟΕ κινήθηκαν, όταν η περιεκτικότητα των ούρων του αθλητή δεν ήταν φυσιολογική, μέχρι που σε επανάληψη του ελέγχου τον ανακάλυψαν. Ετσι, το χρυσό μετάλλιο περνάει στα χέρια του Λευκορώσου Βιργίλους Αλένκα.

Πάντως, η ΔΟΕ ερευνά και δυο ακόμα περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα ακόμη θετικό δείγμα που τα σενάρια το φέρνουν να ανήκει σε κάποια από τις αθλήτριες που πήρε μετάλλιο στα 100 μ. γυναικών.

Παράλληλα, κάποιες άλλες πληροφορίες φέρνουν τους ανθρώπους της ΔΟΕ να αναζητούν το νικητή του αγωνίσματος της σφυροβολίας, συμπατριώτη του Φαζέκα, Ούγγρου Αντριου Ανους, αφού και η δική του περιεκτικότητα στα ούρα ήταν χαμηλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ