Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... συγκρουσιακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ μια κυβέρνηση, που προτίθεται να ...συγκρουστεί με τα «μεγάλα» και «οργανωμένα» συμφέροντα! Εδώ, όχι μόνο δε θέλει και δεν έρχεται σε σύγκρουση, ούτε καν με επιχειρηματίες - μικροαπατεώνες, που απολύουν, παρακρατούν μισθούς και κοροϊδεύουν εργαζόμενους, αλλά και τους προστατεύει κι από πάνω...

Μόνο τις τελευταίες βδομάδες, δεκάδες υποθέσεις τέτοιων επιχειρήσεων έχουν περάσει από το κατ' ευφημισμόν «υπουργείο Απασχόλησης» και το μόνο που κάνουν υπουργός και υφυπουργός είναι να δηλώνουν ότι αδυνατούν να παρέμβουν σε οτιδήποτε, μια και ...έτσι λειτουργεί η αγορά.

Και να φανταστείτε ότι το εν λόγω υπουργικό δίδυμο αποτελεί, υποτίθεται, το «φιλολαϊκό» πρόσωπο της κυβέρνησης. Σκεφθείτε, δηλαδή, πώς πρόκειται να συμπεριφερθεί το υπουργείο Ανάπτυξης ή το υπουργείο Οικονομίας.

Είναι, λοιπόν, κάτι παραπάνω από προφανές ότι μας ...δουλεύουν και καλά θα κάνουν να είναι συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους, μια και ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

Παρεμπιπτόντως, πάντως, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί πολέμου στα συμφέροντα, δεν είδαμε και κανέναν ...πανικό στους μεγαλοσχήμονες, είτε καμιά τεράστια φυγή κεφαλαίων...

Αντιθέτως, ο καθένας από αυτούς μάλλον εκμεταλλεύεται τις πρόσφατες ρυθμίσεις περί μηδενικής σχεδόν φορολογίας στα κεφάλαια που έρχονται από το εξωτερικό και τα οποία προφανώς δεν πήγαν εκεί για λόγους ...αναψυχής.

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ που κυκλοφορούν στην Αθήνα το παρατηρούν: Για μια ακόμη χρονιά, η κίνηση στους δρόμους είναι χειρότερη και πιο πολλή από πέρυσι. Τα νεύρα των οδηγών δοκιμάζονται και η μετακίνηση προϋποθέτει υπομονή ...φακίρη.

Πώς έγινε αυτό, αφού υποτίθεται ότι οι υποδομές σε μέσα μεταφοράς αναβαθμίστηκαν λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, μάλλον κάποιος πρέπει να μας το εξηγήσει.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλά, βέβαια, όταν επί χρόνια «ανθεί» η αγορά της πώλησης ΙΧ με τα γνωστά δάνεια, διευκολύνσεις και άλλες «παγίδες», δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτε καλύτερο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ