Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η δίκη του «ΕΛΑ»

Από την υπόθεση της «17 Ν» πέρασε η «νομιμοποίηση» των «τρομονόμων», της χαφιεδοϋστερίας και της εξύμνησης των πρακτόρικων μηχανισμών. Από την υπόθεση και τη δίκη του «ΕΛΑ» περνάει ο εκφασισμός του περίφημου «νομικού πολιτισμού» του αστικού κράτους και χτίζεται ένα εποικοδόμημα «ολοκληρωτισμού», που διώκει όχι μόνο την πράξη αλλά και τη σκέψη!

***

Η συγκεκριμένη δίκη, ήδη από το παραπεμπτικό βούλευμα, «φώναζε» πως συνιστούσε ένα «δικαστικό κατασκεύασμα» των υπηρεσιών με στόχο όχι την τρομοκρατία, αλλά την ποινικοποίηση της κοινωνικής αμφισβήτησης και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Για το σκοπό αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο δικαστήριο - μόνο αυτό στον πλανήτη! - έφτασε στο σημείο να παίξει με τη «νομιμοποίηση» ακόμα και των χαφιεδόχαρτων που αποδίδονται στη ΣΤΑΖΙ και τα οποία περιφέρονται ανά τον κόσμο κατόπιν της «επεξεργασίας» που έτυχαν από τη CIA, μετά την ανατροπή στην Ανατολική Γερμανία.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε, στο τέλος, να επιβεβαιώσει ότι η «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» είναι ένα διαρκές «κυνήγι μαγισσών», που στρέφεται εναντίον των κοινωνικών αγωνιστών, τους οποίους το αστικό κράτος θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να «ενοχοποιεί». Και μόνο το γεγονός ότι οι δικαστές κατέληξαν πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της ηγεσίας του ΕΛΑ βρίσκονται εκτός της δικαστικής αίθουσας είναι αρκετό. Αρα οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να τους «ψάχνουν»...

***

Τότε, όμως, αφού αυτοί στην αίθουσα δεν είναι οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί, τότε τι είναι; Και κυρίως: Για ποιο πράγμα καταδικάζονται;

Σύμφωνα με το πνεύμα της εισαγγελικής αγόρευσης, που αποδέχτηκε το δικαστήριο, οι καταδικασθέντες είναι ένοχοι λόγω ότι παρείχαν «ψυχική συνδρομή» προς τον ΕΛΑ! Δηλαδή, κατά το δεδικασμένο που εισάγει η συγκεκριμένη απόφαση, το ποινικό αδίκημα δεν είναι πια η πράξη, η τέλεση της οποίας πρέπει να αποδεικνύεται. Μετά τη δίκη του «ΕΛΑ», σαν ποινικό αδίκημα λογίζεται ακόμα και το ...φρόνημα!

Η δίωξη, δε, του φρονήματος έρχεται να δεθεί στενά με τη φασιστική αρχή της «συλλογικής ευθύνης».

Να τι λέει το δικαστήριο: Αφού οι κατηγορούμενοι υπήρξαν μέλη του «ΕΛΑ» (πράγμα που ουδέποτε αποδείχτηκε και ουδέποτε τεκμηριώθηκε για τους 3 από τους 4 καταδικασθέντες, αλλά το δικαστήριο το αποδέχτηκε από μία και μόνο σχετική μαρτυρία, μαρτυρία άδεια από αποδείξεις, αλλά γεμάτη από αντιφάσεις και μυρωδιά «κατασκευής») τότε, ως μέλη του «ΕΛΑ», ευθύνονται για όλες τις ενέργειες που έκανε ο «ΕΛΑ», ακόμα κι αν δεν είχαν ενημερωθεί γι' αυτές. Εχουν «συλλογική ευθύνη» για τις ενέργειες αυτές, ακόμα κι αν οι ίδιοι δε συμμετείχαν ποτέ στις συγκεκριμένες ενέργειες. Και γιατί είναι ένοχοι, αφού δε συμμετείχαν στις αξιόποινες πράξεις ή μπορεί και να μην τις γνώριζαν; Είναι ένοχοι - λέει το δικαστήριο - επειδή παρείχαν «ψυχική συνδρομή» στους πραγματικούς αυτουργούς!

***

Ο αντιδραστικός δρόμος που ανοίγει αυτό το «σκεπτικό» είναι αυταπόδεικτος.

Με το made in USA εφεύρημα περί «ψυχικής συνδρομής» και με τη φασιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί έχουν την ευχέρεια να κατασκευάσουν «ενόχους» ανά πάσα στιγμή. Αρκεί να εμφανιστεί ένας «μάρτυρας» και να υποδείξει κάποιους με το δάκτυλο σαν «ενόχους». Είναι, πια, αρκετό να διωχτεί οποιοσδήποτε, αρκεί να θεωρηθεί ότι έχει ταυτόσημες, συγγενείς ή παραπλήσιες απόψεις με κάποιον κατηγορούμενο! Οτι συντάσσεται με τις πολιτικοϊδεολογικές προσεγγίσεις του κατηγορούμενου, ακόμα κι αν δε συμμετέχει στην πρακτική τους προώθηση! Μπορεί να θεωρηθεί «ύποπτος» ή ακόμα και «ένοχος» όποιος διατηρεί με τον εκάστοτε κατηγορούμενο ανθρώπινες, φιλικές, συγγενικές σχέσεις, αφού πρόκειται για σχέσεις που προϋποθέτουν «ψυχική συνδρομή»!

Ποινικοποιούνται ακόμα και τα αισθήματα!

***

Η δίκη του «ΕΛΑ» είναι προφανές ότι μας αφορά όλους. Γιατί αφορά τη δημοκρατία. Την ελευθερία. Τα κοινωνικά δικαιώματα. Τις λαϊκές κατακτήσεις. Τη διακίνηση των ιδεών. Το φρόνημα. Το δικαίωμα στη συλλογικότητα. Που όχι μόνο στήθηκαν στο εδώλιο, αλλά και καταδικάστηκαν. Σε μια δίκη που (κατά την ομολογία της ίδιας της προέδρου του δικαστηρίου), έγινε με «πολύ ελλιπή στοιχεία και απουσία ουσιωδών μαρτύρων»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταθέσεις για την έκρηξη στον Περισσό (2005-03-29 00:00:00.0)
Σταθμός στην αυταρχικοποίηση του καθεστώτος (2004-10-10 00:00:00.0)
Απόφαση - κόλαφος για τις λαϊκές ελευθερίες (2004-10-07 00:00:00.0)
Ορισμένες επισημάνσεις απ' αφορμή τη δίκη για τον ΕΛΑ (2004-08-01 00:00:00.0)
Θέλουν το λαό και τις οργανώσεις του υπό το κράτος του τρόμου (2004-07-29 00:00:00.0)
Αρχισε η δίκη του ΕΛΑ (2004-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ