Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΕΡΤ
Καθεστώς οι ελαστικές σχέσεις εργασίας

Στην ΕΡΤ με τους χιλιάδες εργαζόμενους - η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων πλέον είναι συμβασιούχοι - περιόδευσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τ. Τσίγκα, μέλος της ΚΕ και αρχισυντάκτη του «Ρ».

Το κάλεσμα για συμμετοχή στο αυριανό μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο, για να μετασχηματιστεί σε αγωνιστική δράση η αγανάκτηση από τα προβλήματα, βρήκε ανταπόκριση από τους εργαζόμενους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Χώρος, όπου οι ελαστικές σχέσεις εργασίες είναι καθεστώς, με χαμηλόμισθους συμβασιούχους - ομήρους των εκάστοτε κυβερνώντων. Οπως για παράδειγμα τα δεκάδες μέλη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής που υποδέχτηκαν θερμά τους εκπροσώπους του ΚΚΕ λίγο πριν ξεκινήσουν την πρόβα τους.

Ο Τ. Τσίγκας υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, καθώς, οι στόχοι και οι επιδιώξεις του αφορούν αυτή την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, τα πολλά και καθημερινά τους προβλήματα. Πρώτα και κύρια, την ανάγκη της αποφασιστικής ενίσχυσης των διεκδικητικών αγώνων, της προβολής αιτημάτων ικανών να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες, της συσπείρωσης και συντονισμού όλων των εργαζομένων, ενάντια στους πραγματικούς τους εχθρούς, τη «γαλαζο-πράσινη» αντιλαϊκή πολιτική του δήθεν «μονόδρομου» και την πλουτοκρατία.

Το κλιμάκιο του Κόμματος συναντήθηκε, επίσης, και με τον γενικό διευθυντή του τομέα ενημέρωσης της Τηλεόρασης Γ. Λεβεντογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ