Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Υπερασπιστές της ... διαφάνειας!

«Εάν ο πρωθυπουργός αισθάνεται ότι πιέζεται από συμφέροντα, οφείλει να μιλήσει συγκεκριμένα και να πράξει συγκεκριμένα, με επεξεργασμένες θεσμικές παρεμβάσεις». Αυτό ανέφερε χτες με γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του Κ. Καραμανλή, περί «διαπλοκής».

Ο Ν. Αθανασάκης, υποστηρίζοντας ότι «η διαφάνεια και η αυτονομία της πολιτικής είναι για το ΠΑΣΟΚ θέμα αρχής» και, προφανώς, θεωρώντας ότι δεν εκπροσωπεί το κόμμα που κυβέρνησε για 20 χρόνια την Ελλάδα, πρόσθεσε: «Κάθε κυβέρνηση οφείλει να προωθεί, με το νομοθετικό και το κυβερνητικό της έργο, ένα θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας σε όλα τα πεδία που εμπλέκονται η οικονομία και η πολιτική, σύγχρονους μηχανισμούς ελέγχου και πολιτικές συναινέσεις για τη θεσμοθέτηση, την εφαρμογή και τον έλεγχο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν την ευθύνη να προωθήσουν το κυβερνητικό έργο στα θέματα μάλιστα ιδιαίτερης προτεραιότητας, πέρα από γενικόλογες καταγγελίες και περιγραφές, πέρα από ανέξοδες κομπορρημοσύνες».

Ολα τα άλλα, ανέφερε ο Ν. Αθανασάκης, «κινδυνεύουν να είναι απλώς δημιουργία ενός κακοστημένου σκηνικού για το "ποιος δεν αφήνει ποιον να κυβερνήσει"». Μάλιστα ο ίδιος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ως αντιπολίτευση είχε αναγάγει τις καταγγελίες για τα θέματα αυτά σε κεντρικό αντιπολιτευτικό της άξονα και πεδίο ιδιαίτερης όξυνσης και πόλωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ