Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Αύριο όλοι στον Πεδίο του Αρεως!

Η μεγάλη στιγμή, που εδώ και καιρό προετοιμάζουν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έφτασε. Λίγες ώρες απομένουν ως το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ, αύριο Σάββατο, στις 11π.μ., στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ανθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας αναμένεται να δώσουν με την παρουσία τους το στίγμα μιας μεγάλης λαϊκής διαδήλωσης, να διατρανώσουν το: «Καμία ανοχή στην ανέχεια της λαϊκής οικογένειας» και να «συνυπογράψουν» τη δέσμευση για συνέχιση του αγώνα.

Εργάτες και αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και υπάλληλοι, νέοι και ηλικιωμένοι, γυναίκες και άντρες, θα είμαστε όλοι εκεί. Με κοινά αιτήματα γεννημένα από τα κοινά μας προβλήματα. Και με κοινή την ελπίδα, την προσδοκία πως αυτό το συλλαλητήριο θα αποτελέσει την απαρχή νέων, πιο αποφασιστικών αγώνων. Γιατί γνωρίζουμε όλοι πως η διατήρηση και η απόσπαση κατακτήσεων δεν είναι έργο μιας πράξης.

Ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας άρχισε ήδη να στολίζεται για να υποδεχτεί τους αγωνιστές. Τρεις οι εξέδρες. Μία για τη διεκδίκηση, μία για τη διεθνιστική αλληλεγγύη, μία για τη συνέχιση του αγώνα. Δεκάδες τα πανό, τα άρματα, τα δρώμενα. Δεκάδες και οι εκπρόσωποι ξένων κομμάτων που θα πάρουν μέρος, μεταφέροντάς μας τον αγωνιστικό χαιρετισμό των λαών τους και παίρνοντας μαζί τους τη δική μας εκφρασμένη αλληλεγγύη στους αγώνες τους.

Ολοι οι εργάτες εκεί, για να διεκδικήσουμε: Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ. Κανονική, σταθερή δουλιά για όλους. Σε αυτή τη βάση να επιλυθεί και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι. Να καταργηθούν τα ελαστικά ωράρια. 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο. 6ωρο - 30ωρο για τα βαριά και ανθυγιεινά. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και 50 για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλιάς, μέτρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ολες οι γυναίκες εκεί για να απαιτήσουμε: Μέτρα υπέρ της μητρότητας, της υγείας του γυναικείου πληθυσμού. Δωρεάν κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι άνεργοι για επιδότησή τους με το 80% των 1.200 ευρώ, δίχως προϋποθέσεις και για το δικαίωμά τους στη δουλιά.

Οι αγρότες για έγκαιρη διάθεση της αγροτικής παραγωγής με τιμές και επιδοτήσεις που να διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες. Σύνταξη 400 ευρώ. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατάργηση των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες για βιοτεχνικά πάρκα με κρατική χρηματοδότηση, φορολόγηση των ΕΒΕ, με βάση τα πραγματικά έσοδα, ενιαίο 48ωρο εβδομαδιαίο ωράριο, Κυριακή αργία.

Και όλοι μαζί ενώνουμε τη φωνή μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια. Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού. Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές - σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών. Κατάργηση των διδάκτρων στα ΙΕΚ. Δωρεάν εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς το πρωί, μειωμένο τις άλλες ώρες. Κατάργηση των διοδίων της Αττικής οδού και των Εθνικών οδών. Κανένας Ελληνας στρατιώτης στο Ιράκ. Να γυρίσει ο στρατός από τα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν. Να καταργηθούν οι καμεροχαφιέδες. Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να δοθούν δωρεάν στο λαό.

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟΑ και της ΚΟΠ
  • Στη Γ΄ Σεπτεμβρίου (Πλ. Λαυρίου), στις 10 π.μ. για τις Οργανώσεις: Νοτίων συνοικιών, 2ου, 3ου - 4ου, 1ου - 7ου διαμερίσματος, Νοτιοανατολικών συνοικιών, Δημόσιας Διοίκησης, ΕΒΕ, Υγείας, Μεταφορών, Ενέργειας, Τραπεζών, Τηλεπικοινωνιών, Υπηρεσιών, Κατασκευών, ΑΕΙ - ΤΕΙ και για την Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, εκτός της Τομεακής Οργάνωσης Πολυτεχνείου.
  • Στην Πατησίων (ΑΣΟΕΕ), στις 10 π.μ. για τις Οργανώσεις: Βορειοδυτικών συνοικιών, Βορείων και Βορειοανατολικών, 5ου - 6ου διαμερίσματος, Δυτικών και Νοτιοδυτικών.
  • Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10.30 π.μ. για την Αχτίδα Βιομηχανίας και την Τομεακή Οργάνωση Πολυτεχνείου της ΚΝΕ.
  • Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά έχει οριστεί για τις 10 το πρωί, στην Ομόνοια (επί της Σταδίου).
Πούλμαν από την Αττική

Για τη μετάβαση των διαδηλωτών στο Πεδίον του Αρεως, στις 9 Οκτώβρη, η ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ (τηλ. 210 2445675) δρομολογεί πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν εκείνη τη μέρα από τα παρακάτω σημεία:

  • ΜΕΝΙΔΙ: 8.45 π.μ. από το Γεφυράκι (Φιλαδελφείας και Κωνσταντινουπόλεως).
  • ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ: 9 π.μ. από τα γραφεία του Κόμματος στην οδό Φιλαδελφείας.
  • ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: 9 π.μ. από το εκλογικό κέντρο του Κόμματος, στην οδό Αγίας Αννας.
  • ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: 8.45 π.μ. από την πλατεία Δημαρχείου.
  • ΖΕΦΥΡΙ: 9 π.μ. από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Πούλμαν από τον Πειραιά

Πούλμαν αναχωρούν στις 9 π.μ. από τις παρακάτω συνοικίες του Πειραιά:

  • Πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας.
  • Πλατεία Αϊ Γιώργη Νίκαιας.
  • Πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι Νίκαιας).
  • Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη, δίπλα στην Εθνική Τράπεζα).
  • Πέραμα (Λ. Ειρήνης 73 - μπροστά από τα γραφεία της ΚΟΒ).
  • Κερατσίνι (μπροστά από την Εθνική Τράπεζα στα Ταμπούρια).
  • Δραπετσώνα (από τη στάση Εφραιμίδη).
Και από το Περιστέρι

  • Από την πλατεία Δέγλερη στις 9π.μ.
  • Από την πλατεία Λόφου Αξιωματικών (Τζον Κένεντι και Πάρνηθας) στις 9π.μ.
  • Από την πλατεία Αγίου Αντωνίου στις 9.15 π.μ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ