Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Το «μπλοκ των μουντζούρηδων» θα είναι από τα μεγαλύτερα

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πατσιλινάκου στους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

«Θα έρθουμε με τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας». Βασικό, πρώτο καθήκον αποτελεί για τους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά το «μπλοκ των μουντζούρηδων» να είναι από τα μεγαλύτερα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΚΚΕ. Το διαβεβαίωσαν και χτες, στη διάρκεια της περιοδείας του Γιάννη Πατσιλινάκου, βουλευτή του ΚΚΕ, στην επισκευαστική βάση της Ζώνης, που βρίσκεται στο μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης είναι από τους κλάδους που έχουν γερούς δεσμούς με το ΚΚΕ. Δεσμούς που έχουν ατσαλωθεί πια μέσα από τους σκληρούς τους αγώνες για υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους, για να κλείσουν οι εκατόμβες που έχει ανοίξει στη Ζώνη το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Αλλωστε, αυτές τις μέρες ο κλάδος θρηνεί τρία ακόμα παιδιά του, που λαμπάδιασαν στις 29 Σεπτέμβρη στο γκαζάδικο «ΒΕΤΑΤΑΝΚ ΙΙ».

Ο βουλευτής του Κόμματος συναντήθηκε με τους εργατοτεχνίτες που δουλεύουν για την επισκευή του φορτηγού πλοίου «ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ» στο μόλο της ΔΕΗ. Και το πρώτο πράγμα που επισήμανε ήταν ακριβώς ότι στο συλλαλητήριο «το δυναμικό κίνημα των εργατών της Ζώνης θα συναντηθεί με τα κινήματα των εργαζομένων όλων των κλάδων από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, των αγροτών των μικρομεσαίων, συμβάλλοντας να δοθεί νέα ώθηση νέα δυναμική συνολικά στους αγώνες της εργατικής τάξης των λαϊκών στρωμάτων. Να σιγουρέψουμε κατακτήσεις, να αποσπάσουμε νέες». «Δε γίνεται άλλο - συνέχισε - η ανεργία, η ακρίβεια, να κατατρώει το λαϊκό εισόδημα. Πρέπει να αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή. Και εσείς γνωρίζετε από αγώνες. Με αυτούς κρατήσατε τη Ζώνη ανοιχτή, αλλιώς σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των ΠΑΣΟΚ, τότε ως κυβέρνηση, και ΝΔ, θα είχε μπει λουκέτο από το 1995».

Ο βουλευτής επισήμανε ότι το πλαίσιο που θέτει το ΚΚΕ είναι η βάση, πάνω στην οποία μπορούν να προστεθούν τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος ξεχωριστά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν δώσουν με το ένα χέρι ένα ψίχουλο ως αύξηση σε έναν κλάδο τού το παίρνουν πίσω διπλό και τρίδιπλο με τους φόρους, την ακρίβεια, τη λιτότητα, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας. «Δεν ανεχόμαστε άλλο - σημείωσε - την ανέχεια της λαϊκής οικογένειας, καμία ανοχή στα υπερκέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ