Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οταν ο δράκος...

...αχρηστεύει το παραμύθι

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Γράφαμε, ξαναγράφαμεότι η οδηγία 70/99 της ΕΕ όχι μόνο δεν οδηγεί σε μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αντίθετα, αυτό που κάνει είναι να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Εσκιζαν χασέδες διάφοροι μεγαλοδικηγόροι, που ψάχνανε πελατεία ανάμεσα στους χιλιάδες συμβασιούχους ότι η σωτηρία βρίσκεται στην εφαρμογή της οδηγίας.

Από κοντά κι ο Αλαβάνοςτου ΣΥΝ να αυτο-αναγορεύεται σε άγιο - προστάτη των συμβασιούχων με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα: Οτι η 70/99 μονιμοποιεί τους συμβασιούχους!

Ωσπου ήρθε το αναπόφευκτο: Ολες οι ενστάσεις για το Προεδρικό Διάταγμα που ενσωματώνει την οδηγία στο ελληνικό Δίκαιο πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων από την ίδια την ΕΕ, που ανακοίνωσε ξανά και ξανά αυτό που δηλώνει και ο αρμόδιος επίτροπος: Οτι η οδηγία υπάρχει για να νομιμοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο ως θεμιτή μορφή εργασίας.

Κι ότι κάτι τέτοιογίνεται, γιατί η αγορά αξιώνει ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις.

Πριν εμφανιστεί καμιά καινούρια δήλωση Παπαδημούλη ότι δικαιώθηκε ο ΣΥΝ, ας ρωτήσουν τον εκ Βρυξελλών συνάδελφο για το ποιος είναι ο στόχος: «Οι γενναίες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας», δηλαδή το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργατών, δηλαδή ακόμα περισσότεροι λάστιχο και με το χαμηλότερο δυνατό μισθολογικό κόστος.

Και εν πάση περιπτώσειδε διαβάζουν προσεκτικά το κύριο άρθρο της εφημερίδας τους (και δεν εννοούμε την «Αυγή») για να δούνε ότι το πρόβλημα πλέον δε βρίσκεται στο πώς θα παραμυθιάζουν το κόσμο για το πόσο καλή είναι η ΕΕ, αλλά το πώς θα εξασφαλιστεί η συνέχεια της εφαρμογής της μιας και ενιαίας υπέρ του κεφαλαίου πολιτικής με όρους πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης;

Για την ακρίβεια, φταίει η αισχροκέρδεια διατείνονται ορισμένοι.

Το αίτημα, όμως, παραμένει: 1.200 κατώτερος μισθός!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ