Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με αισιοδοξία στη μάχη

Τελευταίες προετοιμασίες στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη

Με αισιοδοξία ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη και της Οικονομικής Εξόρμησης τα κομματικά μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Με παρακαταθήκη το ενισχυμένο κύρος του Κόμματος μέσα στο λαό, την απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις και οι προτάσεις του σε ολοένα και περισσότερους, την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, αλλά και την πρόσφατη πανεξόρμηση για τις Θέσεις του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος, όπου οι δύο Οργανώσεις ξεπέρασαν τους αυξημένους στόχους που είχαν θέσει, τις επόμενες μέρες μπαίνουν στα γεμάτα στην οικονομική δουλιά. Και οι δύο Οργανώσεις Περιοχής είναι αποφασισμένες να πιάσουν τους στόχους που καθόρισαν και να παλέψουν με το ίδιο πείσμα και ενθουσιασμό και τους υπόλοιπους δείκτες που καθόρισε η ΚΕ ως κρίσιμους στην τελική εκτίμηση της δουλιάς στην πορεία προς το Συνέδριο του Κόμματος.

Ηδη οι ΚΟ μέσα από ειδικές συσκέψεις και αχτίφ έχουν σχεδιάσει τη δουλιά τους, έχουν καθορίσει τα επιμέρους πλάνα. Τα κουπόνια βρίσκονται ήδη στα χέρια των κομματικών μελών, αλλά και πολλών οπαδών και φίλων, που πρόθυμα εντάσσονται στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, έχοντας κατανοήσει την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος ως μια σημαντική προϋπόθεση για την ισχυροποίηση της πολιτικής του παρέμβασης.

Στη Θεσσαλονίκη, η αφίσα προπαγάνδισης της Οικονομικής Εξόρμησης έχει αναρτηθεί μαζικά σε χώρους δουλιάς, στην πόλη, στις συνοικίες και στα χωριά. Προγραμματίζονται συσκέψεις και εξορμήσεις που θα συνδυάζουν το πλατύ άνοιγμα για να φτάσουν οι Θέσεις του Συνεδρίου σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, με την παρέμβαση και τη δράση για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευρύτερα η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, και την οικονομική δουλιά. Η ΚΟΘ του ΚΚΕ, έχοντας πολύτιμη πείρα, την εμπειρία της προηγούμενης Οικονομικής Εξόρμησης, που παρά το ιδιαίτερα μεγάλο πλάνο κατάφερε να το υπερκαλύψει και να βρεθεί ανάμεσα στις τρεις πρώτες Οργανώσεις πανελλαδικά, βαδίζει με σιγουριά προς το νέο υψηλό στόχο της.

Αντίστοιχος είναι και ο σχεδιασμός της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μπαίνει στη μάχη για την κάλυψη του κατά 20% αυξημένου πλάνου, σε σχέση με την προηγούμενη εξόρμηση. Και ήδη παλεύει την πρώτη μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης να φτάσει το δείκτη στο 30%. Σχεδιασμένα οι κλαδικές Οργανώσεις προετοιμάζουν μαζική παρέμβαση στα εργοστάσια της περιοχής για να φτάσουν στους εργαζόμενους, παντού, στον Εβρο, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στη Δράμα, στην Καβάλα. Αλλά και στα χωριά όπου ζει και τυραννιέται η αγροτιά. Μεθοδικά, με πρόγραμμα θα απευθυνθούν στους αυτοαπασχολούμενους, στους επιστήμονες, στη νεολαία, αλλά και σε όλους όσοι βρέθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές στα διάφορα μέτωπα πάλης το προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ