Κυριακή 31 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Ολοι σήμερα στο Σπόρτιγκ

Στις 7 μ.μ., η εκδήλωση αλληλεγγύης. Αρχισαν από το πρωί οι εργασίες του Προεδρείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Με τις σημαίες της διεθνιστικής αλληλεγγύης ντύνεται σήμερα το γήπεδο του Σπόρτιγκ. Η εργατιά της Αθήνας, η νεολαία, με ενθουσιασμό και ζωντάνια, δηλώνουν «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ. Στο Σπόρτιγκ σήμερα, οι Ελληνες εργαζόμενοι, οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, συμπαρατάσσονται με την Κουβανέζικη Επανάσταση, στηρίζουν το ματοβαμμένο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Με τη φλόγα του προλεταριακού διεθνισμού στα στήθη τους, με τα συνθήματά τους, «ζεσταίνουν» τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στους ΝΑΤΟικούς και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, δίνουν και παίρνουν κουράγιο στον κοινό αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για μια καλύτερη ζωή, για έναν κόσμο δίχως εκμετάλλευση.

Στο Σπόρτιγκ, το ΠΑΜΕ φιλοδοξεί να ενώσει τη φωνή των Ελλήνων αγωνιστών με τη φωνή του λαού της Κούβας, με την παλαιστινιακή Ιντιφάντα, με την περηφάνια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Το ΠΑΜΕ σμίγει με εκείνες τις δυνάμεις, που δε συναινούν, δεν υποτάσσονται στα κελεύσματα της «νέας τάξης». Που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Πέδρο Ρος, γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας. Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν ακόμα η Τσου Τι Χάου, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων του Βιετνάμ, ο Κιμ Γιον Ντο, αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Β. Κορέας, καθώς και ένα από τα παιδιά από την Παλαιστίνη που το ΠΑΜΕ αυτές τις μέρες φιλοξενεί στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση θα παραβρεθούν επίσης όλα τα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), το οποίο για πρώτη φορά από την ίδρυση της οργάνωσης (1945) συνεδριάζει στην Αθήνα.

Οι εργασίες του προεδρείου, στο οποίο συμμετέχουν 33 κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη από 17 χώρες του κόσμου, θα επικεντρωθούν στην εκτίμηση της νέας κατάστασης σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών του οργανισμών, ενάντια στο βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, θα αναλυθούν οι βαθύτερες πολιτικές και οικονομικές αιτίες των καπιταλιστικών, αντιλαϊκών και αντεργατικών αναδιαρθρώσεων και οι επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Σήμερα, ο «Ρ» δημοσιεύει αποσπάσματα από τις εισηγήσεις στη συνεδρίαση του Προεδρείου, του Κ. Λ. Μαχαίντρα προέδρου της ΠΣΟ, του Α. Ζάρικοφ γγ της ΠΣΟ και του Γ. Μαυρίκου αντιπροέδρου της ΠΣΟ, συντονιστή του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ