Κυριακή 31 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ (17ο)
Προβληματισμός 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Η συνεπής πάλη αρχών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το ρεβιζιονισμό ήταν και παραμένει ο δρόμος για ένα Κόμμα Κομμουνιστικό.

Η πολιτική των Λένιν - Στάλιν ανέβασε την επιρροή και το κύρος των ιδεών σε μεγάλα ύψη.

Οι Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ - Γκορμπατσόφ με τη γραμμή των αποφάσεων του 20ού και 22ου Συνεδρίου του ΚΚΣΕ, το Φλεβάρη του 1956 και της 6ης Ολομέλειας του Μάρτη του 1956 στο ΚΚΕ, ανέτρεψαν αυτή τη μεγαλειώδη πορεία.

Πρέπει να αποκτήσουμε μια γόνιμη απόσταση από την εποχή του Χρουστσοφικού Ρεβιζιονισμού. Να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, να πατήσουμε γερά στις ράγες του Μαρξισμού - Λενινισμού, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη κοινωνική καταιγίδα, μέσα από μια βαθιά αυτοκριτική τοποθέτηση, για τη στάση που κρατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, που τόση ζημιά έφεραν στο Κομμουνιστικό Κίνημα.

Να καταδικάσουμε τον κύριο κίνδυνο, το ρεβιζιονισμό, το δεξιό και αριστερό οπορτουνισμό. Ο σ. Στάλιν έλεγε, κίνδυνος είναι ό,τι είναι εχθρικό και δεν πολεμιέται σωστά.

Το ΚΚΣΕ και όλα τα κόμματα που υπηρέτησαν την πολιτική των αποφάσεων του 20ού Συνεδρίου μεταλλάχτηκαν από επαναστατικά σε ρεβιζιονιστικά, σοσιαλδημοκρατικά. Το κίνημα κατά του πολέμου, κίνημα διαρκείας, σημαντικό όπλο κατά του ιμπεριαλισμού. Η έντονη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η αυξανόμενη επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και η αδυναμία διατήρησης της παγκόσμιας ηγεμονίας είναι αιτία πολέμου.

Η υπεράσπιση της Μαρξιστικής - Λενινιστικής γραμμής είναι ζωτική για το Κόμμα και το λαό μας και το Διεθνή Κομμουνισμό.

Η έκκληση σύνθημα του Λένιν «δώστε μας μια οργάνωση επαναστατών και θα αναποδογυρίσουμε τη Ρωσία» («Τι να κάνουμε», «Απαντα», τόμος 6ος, σελ. 129) αποχτά τεράστια επικαιρότητα. Να τι Κόμμα θέλουμε. Δώστε μας μια οργάνωση επαναστατών και εμείς θα αναποδογυρίσουμε την Ελλάδα. Δώστε μας μια οργάνωση επαναστατών και εμείς θα αναποδογυρίσουμε τον κόσμο.

Για να έχουμε επιτυχίες, οφείλουμε να διεξάγουμε την ταξική πάλη και στα τρία επίπεδα, που συναρθρώνουν έναν οικονομικοκοινωνικό σχηματισμό (καπιταλιστικό).

Στο ιδεολογικό η συντριβή της αστικής, της ρεβιζιονιστικής και αριστερίστικης αντίληψης.

Στο πολιτικό, οικοδομώντας ή ενισχύοντας τον επιτελικό φορέα που σχεδιάζει και κατευθύνει τις μάχες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Στο οικονομικό, καθοδηγώντας τους εργατικούς αγώνες στις ταξικές μάχες.

Η επιστημονική μεθοδευμένη και συνδυασμένη διεξαγωγή της πάλης και στα τρία επίπεδα θα αναδείξει το προλεταριάτο αδιαμφισβήτητο ηγεμόνα του κοινωνικού γίγνεσθαι.

22.10.2004

Αντώνης Ηλίας

Αντιστασιακός

Περιστέρι


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ