Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Επιμένει η ΑΤΕ στην αγορά των μετοχών της

Την πολιτική απόφαση, να αγοράσει η ΑΤΕ μετοχές της «ΔΩΔΩΝΗ» που κατέχουν Ενώσεις της Ηπείρου, ώστε να συγκεντρώσει το 67% τουλάχιστον επί του συνόλου των μετοχών, εκφράζει ξεκάθαρα η διοίκηση της τράπεζας. Αυτό προκύπτει από την απαντητική επιστολή της ΑΤΕ προς τον νομάρχη Ιωαννίνων Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος είχε ζητήσει, με έγγραφό του, από τη διοίκηση της τράπεζας, διευκρινίσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας.

Η ΑΤΕ διευκρινίζει πως έχει αποφασίσει να αγοράσει τις μετοχές του 5,47% από την Ενωση Αρτας - Φιλιππιάδας και το 1,9% από την Ενωση του Πωγωνίου, που κατέχουν στο συνολικό πακέτο της κρατικοσυνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Για να δικαιολογήσει την επιδίωξή της να αποκτήσει το 67% επικαλείται τα οικονομικά προβλήματα των Ενώσεων της Ηπείρου! Ενώ, για να ρίξει στάχτη στα μάτια των κτηνοτρόφων και να αποσπάσει τη συναίνεσή τους ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται η ΑΤΕ να πουλήσει τη ΔΩΔΩΝΗ. Τέλος, διευκρινίζει με σαφήνεια ότι η ΑΤΕ δεν προτίθεται να μεταβιβάσει τις μετοχές της στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις της Ηπείρου «με χαριστικούς όρους και προϋποθέσεις» αν και είναι πάγιο αίτημα...

Συγκεκριμένα, η ΑΤΕ παραδέχεται πως «στις 28.6.2004 αγόρασε το ποσοστό της ΕΑΣ Κόνιτσας (0,40%), ενώ πρόσφατα το ΔΣ της Τράπεζας αποφάσισε και την αγορά ποσοστού 1,9% των μετοχών από την ΕΑΣ Πωγωνίου και ποσοστό 5,47% από την ΕΑΣ Αρτας - Φιλιππιάδας». Την απόφαση αυτήν, υποστηρίζεται, πήρε «ύστερα από τις έντονες πιέσεις τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα».

Μάλιστα, υποστηρίζοντας την απόφαση αυτή, προβάλλει πως, εφόσον δεν αγόρασαν τις μετοχές των Ενώσεων που είχαν οικονομικά προβλήματα οι άλλες Ενώσεις, τις αγοράζει αυτή κι έτσι αποτρέπει την αγορά τους από ιδιώτες! Και ισχυρίζεται ακόμα ότι «αν η ΑΤΕ ήθελε να πουλήσει τις μετοχές της, θα μπορούσε να τις πουλήσει και όταν είχε το 60%» (δεν υπήρξε ούτε υπάρχει κανένα εμπόδιο υποστηρίζει). Κάτι που βεβαίως, δεν μπόρεσε έως τώρα να κάνει, εξαιτίας του παλλαϊκού ξεσηκωμού που έχει προκαλέσει η επιδιωκόμενη ιδιωτικοποίηση σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Ξεσηκωμός που εκφράστηκε πρόσφατα με μαζικές διαδηλώσεις εργατοϋπαλλήλων, αγροτοκτηνοτρόφων, ΕΒΕ και νεολαίας. Αφήνοντας στο απυρόβλητο την αντιαγροτική πολιτική, η ΑΤΕ ισχυρίζεται ότι η όποια «ανασφάλεια» υπάρχει σήμερα στους κτηνοτρόφους υπάρχει γιατί η ΔΩΔΩΝΗ δεν μπορεί να επεξεργαστεί την παραγόμενη ποσότητα γάλακτος! Ενώ θεωρεί «αβάσιμα» τα περί ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗΣ από την ΑΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ