Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
«Προς τη σωστή κατεύθυνση»

Την ικανοποίησή του για τους βασικούς άξονες του νέου προϋπολογισμού εξέφρασε χτες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Δρ. Φουντουκάκος. Σχολιάζοντας σχετικά εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», πλην όμως θέτει μια σειρά από προϋποθέσεις για την πιστή εφαρμογή του. Ειδικότερα, ο πρόεδρος των εμποροβιομηχάνων αξιώνει τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων - για «αισθητή μείωση των φορολογικών μας συντελεστών και ουσιαστική απλοποίηση του φορολογικού μας συστήματος» κάνει λόγο - και νέα προνόμια -«αναπτυξιακά κίνητρα» στο όνομα της επίτευξης του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Επιπλέον, κάνει συστάσεις για ταχεία ιδιωτικοποίηση μιας σειράς δημόσιων επιχειρήσεων και μείωση των τρεχουσών κρατικών δαπανών με παράλληλη «καταπολέμηση της απαράδεκτης κρατικής σπατάλης».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εκφράζει την αντίθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών στα σενάρια πρόωρων εκλογών, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ