Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στις 22 Δεκέμβρη η ψήφισή του

Αφορμή για «μίνι» δικομματική αντιπαράθεση στο γνωστό αποπροσανατολιστικό μοτίβο αποτέλεσε η χτεσινή τυπική κατάθεση του προϋπολογισμού του 2005 στη Βουλή.

Μετά την κατάθεσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου - παρά το ότι δε συνηθίζεται - ζήτησε το λόγο και είπε ότι ο προϋπολογισμός φέρει το βάρος μιας απογραφής «φιάσκο», που έπληξε το κύρος της χώρας και υποβίβασε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Ανταπαντώντας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του για το «δημοσιονομικό χάλι» που παρέδωσε και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τα ελλείμματα χωρίς να επιβάλει νέους φόρους.

Παρέμβαση στη συζήτηση ζήτησε να κάνει και ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, αλλά ο προεδρεύων δεν του έδωσε το λόγο και στη συνέχεια η δικομματική αυτή αντιπαράθεση επεκτάθηκε σε θέματα κανονισμού σχετικά με το εάν είχε δικαίωμα δευτερολογίας ο Γ. Παπανδρέου. Το προεδρείο εκτίμησε ότι δεν προβλέπεται, οι του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για παραβίαση του Κανονισμού και η πρόεδρος της Βουλής σε παρέμβασή της είπε ότι η παραβίαση έγινε από τον Γ. Παπανδρέου, αφού ο κανονισμός δεν επιτρέπει συζήτηση επί της ουσίας του προϋπολογισμού εάν δεν κάνει σχετική δήλωση ο υπουργός που τον καταθέτει.

Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί για συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Πέμπτη 25 Νοέμβρη και στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 18 Δεκέμβρη. Θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22 Δεκέμβρη με ονομαστική ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ