Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Την προορίζουν για κέντρο παροχής υπηρεσιών

Τη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, σε κέντρο παροχής υπηρεσιών Logistics, δηλαδή σε κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου, βάζουν σε εφαρμογή βιομήχανοι και κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο συνάντησης που διοργανώθηκε χτες με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας (θα μετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο ΣΒΒΕ, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο ολλανδικός οργανισμός HIDL).

Η ομάδα εργασίας θα επιδιώξει: Την ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα - μέσω της δημιουργίας φορέα. Την παρουσίαση θεσμικών προτάσεων αντικινήτρων στον τομέα των Logistics. Την εκπόνηση προδιαγραφών για την ανάθεση μελέτης σκοπιμότητας ίδρυσης του φορέα. Μάλιστα τη μελέτη αναμένεται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πριν τη σύσταση του φορέα θ' ανατεθεί μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητάς με βασικό άξονα το ολλανδικό μοντέλο ανάπτυξης υπηρεσιών Logistics, έτσι όπως αυτό εξελίχθηκε τα τελευταία 20 χρόνια.

Προϋπόθεση για την προώθηση του σχεδίου θεωρείται από τους βιομήχανους η ολοκλήρωση των έργων υποδομής στην περιοχή, ο αναπροσανατολισμός των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των προγραμμάτων κατάρτισης και μια σειρά τροποποιήσεις σε θεσμικό και οικονομικό - φορολογικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ