Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η επέμβαση στην Ουκρανία

Και το άρθρο συνεχίζει: «Ή πάλι, λέμε ότι η συμμετοχή του 96% στο Ντόνετσκ, την ιδιαίτερη πατρίδα του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, είναι απόδειξη εκλογικής απάτης. Οχι όμως και η συμμετοχή, που ξεπερνά το 80% σε περιοχές, που υποστηρίζουν τον Βίκτορ Γιουσένκο. Ούτε τα ποσοστά υπέρ του Γιουσένκο που ξεπερνούν το 90% σε τρεις περιοχές». Και ακόμα: «H εθελοτυφλία εκτείνεται και στα πόστερ, που η "φιλοδημοκρατική" παράταξη "Pora" έχει κολλήσει σε όλη την Ουκρανία και απεικονίζουν μια φασιστική μπότα να συνθλίβει ένα σκαθάρι, μια αλληγορία τού τι θέλει να κάνει η "Pora" στους αντιπάλους της.

Αν και τέτοιου είδους αποκτήνωση του εχθρού έχει το προηγούμενό της - όχι μόνο στην ίδια την υπό ναζιστική κατοχή Ουκρανία, όταν διεξήχθη προληπτικός πόλεμος κατά της Κόκκινης Λαίλαπας της Μόσχας - αυτές οι αφίσες πέρασαν χωρίς σχόλιο. H "Pora" εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως μια αθώα ομάδα φοιτητών που διασκεδάζει, παρά το γεγονός ότι - όπως οι αδελφές οργανώσεις στη Σερβία και στη Γεωργία - η "Pora" είναι μια οργάνωση που δημιουργήθηκε και χρηματοδοτείται από την Ουάσιγκτον».

Τα παραπάνω, καταλήγει το άρθρο, «είναι απόδειξη εθελοτυφλίας και περιφρόνησης της πραγματικότητας, που έχει να κάνει με την παρατεταμένη και κυνική παρέμβαση της Δύσης στα δημοκρατικά πολιτικά πράγματα άλλων χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ