Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μπέρδεμα με το Ασφαλιστικό

Την ίδια ώρα που εγκαλούσε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τον αντιασφαλιστικό νόμο Ρέππα (Ν. 3029), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εντελώς δημαγωγικά, δήλωνε ότι το κόμμα του βάζει «στο επίκεντρο την ευαισθησία στον άνθρωπο, και τα θέματα υγείας, τα θέματα τα συνταξιοδοτικά, τα θέματα της πρόνοιας»... Και ότι ακριβώς μ' αυτή την «ανθρώπινη διάσταση» θα ασχοληθεί και η Συνδιάσκεψη που διοργανώνει την επόμενη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα γύρω από το «κοινωνικό σύστημα».

Παράλληλα, κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως η Αν. Διαμαντοπούλου και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ζητούν να «ανοίξει ακόμα περισσότερο το Ασφαλιστικό» και να γενικευτεί η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα έγινε και αντικείμενο αντιπαράθεσης στη χτεσινή συνεδρίαση των συντονιστών. Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, επικαλούμενος και τις απόψεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, υποστήριξε ότι «σήμερα ο συνταξιούχος αισθάνεται ανασφάλεια όχι από το νόμο τον οποίο ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά από τη μη εφαρμογή αυτού του νόμου, και τους χειρισμούς της κυβέρνησης»...

Με το «ζεϊμπέκικο» ...«κερδίσαμε και σε ουσία»!

Παράλληλα, χτες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των συντονιστών συζητήθηκαν και οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική.

Στις δηλώσεις του, ο Γ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των χειρισμών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας τη «συμφωνία του Ελσίνκι» σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εξάλλου, χτες στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, δημοσιεύτηκε μια εκτενής ανάλυση με τίτλο: «Το Ελσίνκι, η ΝΔ και εμείς», μέσα από την οποία επιχειρείται να παρουσιαστεί η συγκεκριμένη συμφωνία σαν μεγάλη... επιτυχία της Ελλάδας σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές διαφορές, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζουν ποιες ήταν οι ελληνοτουρκικές διαφορές που θα λύνονταν στο Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο ήταν έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να σύρει τη χώρα. Στο ίδιο κείμενο, το ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται και τις... επιτυχίες που σημείωσε το... ζεϊμπέκικο του σημερινού αρχηγού του.

Πάντως, χτες, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι βλέπει «μια προσπάθεια στροφής της κυβέρνησης προς τις θέσεις τις δικές μας, σε ό,τι αφορά το Ελσίνκι», αλλά σημείωσε ότι το κόμμα του θα τις αξιολογήσει «τελικά μετά τις 17 Δεκεμβρίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια για Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά (2009-10-21 00:00:00.0)
Τώρα θυμήθηκε... τα «όχι» (2006-11-03 00:00:00.0)
Ανώδυνη κριτική για ΠΓΔΜ και ελληνοτουρκικά (2005-04-13 00:00:00.0)
Ευρω-αδιέξοδα... (2004-11-02 00:00:00.0)
ΑΔΙΕΞΟΔΗ Η ΠΟΡΕΙΑ στις ευρω - ΝΑΤΟικές Συμπληγάδες (2004-10-27 00:00:00.0)
Τα «επίχειρα» των υποκλίσεων (2002-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ