Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... συμβουλευτικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ, ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ! Πάλι τις... υψηλές συμβουλές του μας παρέχει ο ΟΟΣΑ με την περίφημη ετήσια έκθεσή του. Η συνταγή γνωστή. Να περικοπούν δραστικά οι δημόσιες δαπάνες, να ανοίξει το ασφαλιστικό, μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας και αλλαγές στο σύστημα Υγείας για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.

Μάλιστα η έκθεσή προβλέπει και μείωση των ρυθμών ανάπτυξης σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Τώρα βέβαια (και σωστά) ο μέσος πολίτης το ακούει, χωρίς να δίνει και ιδιαίτερη σημασία.

Βλέπετε τα προηγούμενα τρίμηνα που υποτίθεται ότι ...έτρεχε η ανάπτυξη, διαπίστωσε περίτρανα ότι δεν κατευθύνονταν προς την τσέπη του αλλά προς τα γνωστά μεγάλα πορτοφόλια που γεμίζουν είτε έχουμε υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς είτε όχι.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΎ ο δανεισμός όχι απλώς καλά κρατεί αλλά επιταχύνεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Περισσότερο από 20% αυξήθηκαν φέτος τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών που σίγουρα δεν είναι άσχετα από τις αυξήσεις - ψίχουλα, τους μισθούς πείνας και την ακρίβεια.

Κι όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τους Ελληνες ως μανιώδεις καταναλωτές που δεν ευχαριστιούνται με τίποτε, μάλλον πρέπει να κοιτάξουν πιο προσεκτικά για να διαπιστώσουν ότι τα δάνεια παίρνονται για στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες όπως η στέγαση και άλλες «αυτονόητες» δραστηριότητες.

Εν ολίγοις, χρόνο με το χρόνο ...χρωστάμε ακόμη και την καθημερινότητά μας χωρίς πάντα να μπορούμε να την ξεχρεώνουμε. Αλλωστε οι δικαστικοί κλητήρες (καθώς και διάφορες καθ' όλα ύποπτες εταιρίες που χρησιμοποιούν οι τράπεζες) έχουν πολλή δουλιά τελευταία.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ «ΧΡΥΣΩΝΩ ΤΟ ΧΑΠΙ». Οι συνταξιούχοι του δημοσίου - ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας - θα πάρουν τις συντάξεις τρεις μέρες νωρίτερα για να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες των Χριστουγέννων.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κατά τη γνώμη του άραγε φθάνουν αυτές οι συντάξεις για κάτι τέτοιο; Αν μπορεί ας το τεκμηριώσει πρακτικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ